O noapte de sex cu un bărbat pe care l-ai cunoscut de puţin timp nu este cel mai bun remediu pentru o inimă rănită, spun specialiştii. Cu toate acestea, peste jumătate din oameni ajung în pat cu un partener nou la doar o lună după o despărţire, arată un nou studiu.

Couple in a bed insomnia woman awake man sleeping

Un studiu recent citat de Daily Mail arată că 58% din oameni trec de la o relaţie la alta în cel mult o lună de la despărţire. Cercetătorii de la Universitatea din Missouri, SUA, au analizat trăirile a 170 de studenţi care au trecut printr-o despărţire în perioada anterioară. Peste o treime din studenţii intervievaţi au spus că au făcut sex cu altcineva pentru a scăpa de amintirea fostului, iar un sfert din ei au spus că a fost o formă de „răzbunare“.

“După o relaţie de lungă durată bazată pe iubire, să faci sex cu altcineva poate fi o experienţă fizică plăcută, dar, după ce efectul pe termen scurt trece, te vei simţi gol pe dinăuntru. Fără îmbrăţişări şi sărutări tandre după o partidă incendiară de sex, experienţa intimă va fi lipsită de profunzime, lucru care ne poate determina să reevaluăm ce am avut şi să decidem dacă merită sau nu să luptăm pentru acea relaţie”, a declarat pentru Daily Mail expertul în relaţii Kezia Noble. “Oamenii se implică într-o altă relaţie din dorinţ de a scăpa de durerea despărţirii. Totuşi, dacă nu-ţi acorzi timp să te gândeşti la ce a mers bine sau rău în relaţia anterioară, ratezi şansa de a învăţa din experienţă şi, prin urmare, de a evolua”, a mai adăugat expertul.

Citeste si...
DNA a început urmărirea penală în cazul Harinvest