Șeful CNSAS Constantin Buchet a declarat, în contextul în care Adina Florea a fost respinsă a doua oară de preşedinte pentru şefia DNA, că în cazul Cristinei Tarcea, preşedintele ÎCCJ, numirea a fost făcută fără documentele de la CNSAS.

„Verificările la doamna Tarcea sunt în curs. Și acolo, dacă nu greșesc, sunt cereri din corespondența cu doamna secretar al CSM din 2016. (…) Sunt în verificări. La ora respectivă, acum câțiva ani, din câte rețin, are o decizie din 2001 la cererea Ministerului Justiției. Practic s-a purtat această corespondență la nivelul anului 2016 cu CSM-ul. S-a solicitat traseul profesional. CSM a transmis că dosarul profesional este confidențial. Acum la cererea presei am reînceput verificările pentru a da un răspuns concret în temeiul legii”.

Citeste si...
Aviz romanilor care muncesc in strainatate: S-a infiintat Autoritatea Europeană a muncii

Întrebat dacă în 2016 CNSAS nu a eliberat o adeverință pentru CSM în vederea numirii de către președintele României a doamnei Tarcea, Constantin Buchet a precizat: „Atunci nu”.

Adeverința Cristinei Tarcea datează din 2001 când CNSAS nu a avut acces la toată arhiva care a fost transferată abia în 2006-2007 la CSAT. Astfel că avizul din 2001 trebuie reconfirmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.