Actualitate

Scenariul care da frisoane politicienilor: PNL, PSD si UDMR ar putea sa fie desfiintae

Ofensiva DNA si zanganitul zilnic al catuselor care-i priveaza de libertate pe multi dintre politicieni dau nastere unor speculatii, scenarii, pronosticuri, previziuni si teorii care par stiintifico-fantastice. Unul dintre scenariile despre care se vorbeste to mai mult este cel al unei posibile desfiintari a PNL, PSD si UDMR. „Vinovata” de aparitia si eventualitatea materializarii acestei ipoteze este fara indoiala DNA,  mai precis lupta sa care este catalogata drept un jihad fara precedent anticoruptie.
 
Ofensiva DNA
 
Se pare ca toata aceasta ofensiva anti-corupţie s-ar putea finaliza cu un climax de o mare intensitate care va pulverizar întregului sistem politic găunos care nenoroceşte România de 25 de ani încoace, iar detonatorul uriaşei explozii ar putea fi un ONG atât de neinsemnat încât nici numele nu îi este cunoscut pana în acest moment. Din două surse total independente, Ziua de Cluj a aflat în exclusivitate faptul că un ONG fără notorietate ar fi formulat o plângere penală împotriva principalelor formaţiuni politice din România pentru finanţarea campaniilor electorale cu bani negri, plangere care are la bază tocmai informaţiile rezultate din dosarele cu politicieni cu greutate, aflate acum pe masa procurorilor DNA. In acest context, mai ramane doar ca toti aceia, care s-au ocupat de formulare plangerii si au avut ideea aceasta originala, sa spere ca, dacă procurorii vor strânge dovezi consistente, iar judecătorii Tribunalului Bucureşti (singura instanţă abilitată să judece atât înfiinţarea cât şi dizolvarea partidelor politice) vor fi convinşi că partidele respective şi-au finanţat campaniile electorale cu bani proveniţi din activităţi ilicite, verdictul nu va putea fi decât unul singur: dizolvarea partidului în cauză.
 
Legea partidelor politice spune ca „Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: (…) b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice; c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice”, or finanţarea campaniei electorale cu fonduri obţinute ilicit s-ar încadra perfect în condiţia enunţată la litera c), dacă nu chiar şi în cea trecută în dreptul literei b).”
 
Pentru reprezentantii partidelor in cauza, acest scenariu pare unul apocaliptic si acestia nici nu vor sa se gandeasca la faptul ca asa ceva ar fi posibil vreodata. Cu toata acestea, desi ONG in cauza este unul fara notorietate, romanii stiu ca adesea „buturuga mica rastoarna carul mare”. Deci e posibil orice…
blank