Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, spune că Traian Băsescu trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut în mandatul de preşedinte şi crede că, în curând, fostul preşedinte va trebui să se prezinte şi să dea explicaţii în faţa procurorilor şi judecătorilor.

Întrebat cum priveşte revenirea lui Traian Băsescu în politică, Ludovic Orban a spus că, înainte de toate, fostul şef al statului „trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut în mandatul de preşedinte”.

„Cred că în perioada care va urma este imposibil ca foarte multe din dezvăluirile despre sistemul de putere ocultă care a funcţionat în regimul Băsescu, este imposibil să nu-l afecteze şi pe Traian Băsescu. Cred că în curând, Traian Băsescu va trebui să se prezinte şi să dea explicaţii în faţa procurorilor şi judecătorilor, în aproape oricare dosar legat de puterea prezidenţială. Dar sunt oricum multe dosare care sunt repuse pe rol, ca urmare a dispariţiei imunităţii preşedintelui”, a declarat deputatul PNL, la RFI.

Traian Băsescu a participat, duminică, la Congresul Partidului Mişcarea Populară. Fostul preşedinte al României a anunţat că vrea să fie „partenerul” PMP şi a spus că vrea să-şi apere mandatele de fost şef al statului.

Citeste si...
Ultima zi pentru Traian Băsescu.