Victor Ponta îi demite pe Chiper de la Interne, pe Frâncu de la Romatsa şi vrea capul şefului de la STS

Ponta

Premierul Victor Ponta a anunţat că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni Romatsa, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

Deşi a declarat că operaţiunea de salvare în cazul accidentului aviatic din Apuseni a fost un eşec, premierul nu îşi reproşează nimic. Până la urmă Victor Ponta, prin funcţia lui, este şeful Guvernului, adică a miniştrilor şi a tuturor celor responsabili în situaţii de urgenţă. El trebuia să facă primul o celulă de criză… Ce o fi făcut premierul luni seara?!

„Concluzia pe care eu o consider întemeiată este aceea că în cadrul a trei instituţii importante, MAI, Roamtsa şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără o necesară coordonare şi asumare a autorităţii şi responsabilităţii. Din aceste motive, am decis înlocuirea din funcţie a secretarului de stat care răspunde de intervenţiile la situaţii de urgenţă, domnul Chiper de la MAI. De asemenea, solicit ministrului Transportului înlocuirea directorului general Romatsa şi a directorului de operaţiuni. În calitatea de vicepreşedinte al CSAT, voi solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS şi, prin decizia CSAT, înlocuirea şefului STS şi a persoanelor direct responsabile de nefuncţionarea corespunzătoare a sistemelor tehnice de identificare”, a declarat Victor Ponta, miercuri dimineaţa, când a declarat ce măsuri va lua în cazul accidentului în care Aura Ion şi Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa.

Liderul PNL, Crin Antonescu, şi mai mulţi miniştri liberali au venit, miercuri, la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta privind modul în care au reacţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Cluj, în contextul în care MAI este condus de un liberal, şi eventuale măsuri.

Numai că ministrul lor, Radu Stroe, regretă doar faptul că în mandatul său s-a întâmplat tragedia, dar nu se simte responsabil şi nu demisionează.

Pe de altă parte STS comunică că de vină este doctorul Zamfir, care nu a dat niciun fel de coordonate geografice. Cam incapabil acest doctor, nu?!

La discuţie a fost prezent şi vicepremierul Gabriel Oprea, care a redactat un raport pe tema reacţiei autorităţilor în cazul accidentului, pe baza căruia Ponta a luat măsurile de demiterea şi crearea unui comitet interministerial pentru situaţii de urgenţe.

Între timp, ministrul Radu Stroe a acceptat, miercuri la prânz, demisia generalului de brigadă Ion Burlui, şeful IGSU. „Pentru mine este un act deschis. Am vrut să nu planeze vreo suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, în calitate de şef, să las să planeze vreo suspiciune asupra celor care au lucrat în teren”, a spus şeful IGSU.

 

 

Citeste si...  Vinerea neagra pentru PSD si Victor Ponta. Cazul Sova a declansat dezastrul