Robert Negoiță i-a transmis Gabrielei Firea o scrisoare în care o informează despre „un fapt deosebit de grav”, referindu-se la problema pe care o întâmpină de mai bine de o săptămână mai mulți bucureșteni din sectorul 3 pe care edilul îl conduce au reclamat lipsa apei calde.

Robert Negoiță îl informează pe primarul general al Capitalei despre gravitatea acestei situații mai ales în contextul în care România se confruntă cu pandemia de coronavirus iar una din măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 este spălatul pe mâini.

Robert Negoiță, către primarul Capitalei: Lipsa apei calde, un fapt deosebit de grav
Primarul Sectorului 3 din Capitală a anunțat pe Facebook că „ne-am declarat, totodată, deschiderea și disponibilitatea de a ajuta, dacă domnia sa are nevoie de sprijin pentru a se putea achita de responsabilitățile ce îi revin, respectiv de a asigura apa caldă în oraș”.

„O problemă ce apare des în oraș, atât iarna, cât și vara, și care acum pare că s-a acutizat. Situația este cu atât mai gravă cu cât, știți bine, una dintre cele mai simple modalități de prevenție a răspândirii virusului SARS-CoV-1 este splălrea mâinilor. Și igiena, în general”, scrie primarul Sectorului 3 în scrisoare.

„Cetățenilor nu le este dat un răspuns clar”
„Ne este reclamat la Primăria Sectorului 3, și vreau să vă informez asupra acestor situații ca să puteți dispune măsurile pe care le considerați potrivite în vederea soluționării, ținând cont că sunteți un reper pe ceea ce ține de excelența în comunicare, faptul că nici de la nivelul Primăriei Generale, dar nici de la Termoenergetica pe care o coordonați, cetățenilor nu le este dat un răspuns clar în ceea ce privește situația prezentată mai sus referitor la data la care se așteaptă reluarea furnizării apei calde. Mai mult, de cele mai multe ori, nu se răspunde la telefon.

De asemenea, primarul Sectorului 3 mai precizează în scrisoarea adresată Gabrielei Firea că o asigură de „tot suportul Primăriei Sectorului 3” în soluționarea problemei cu care se confruntă „un oraș, capitala României, ce se dorește modern și civilizat”.Mii de bucureșteni, fără apă caldă în Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei
Alexandru Burghiu, șeful Companiei Municipale Termoenergetica (fostă RADET) a explicat pentru Gândul.ro de ce mii de bucureșteni din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă în prezent și când se va remedia această problemă. Explicația lui Burghiu este că de câteva zile, CET Sud a intrat în revizie, iar din cauza faptului că CET-urile Titan și Pipera au fost desființate, apa caldă ajunge cu greu, sau deloc, în anumite zone din sectoarele 2 și 3.

Mii de bucureșteni au de suferit în aceste zile din cauza faptului că nu au apă caldă. Ei bine, în perioada verii, în mod tradițional, CET-urile din Capitală intră în revizii, astfel că în fiecare sezon, rând pe rând, aproape fiecare zonă din București rămâne fără apă.


Citeste si...
Nicuşor Dan explică de ce lipsește căldura și apa caldă în Capitală