REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a început de la ora 20:00 când s-a deschis prima secție de votare la Auckland, în Noua Zeelandă. La ora 22:00, ora României, s-au deschis urnele şi în Australia, acolo unde sunt organizate cinci secţii de votare, în marile oraşe. Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt cei doi candidaţi care au intrat în finală. Duminică, la orele 21.00, la închiderea urnelor, vor fi prezentate rezultatele exit-pollurilor.

primele_rezultate_63598100

UPDATE: La ora deschiderii urnelor, in Chisinau erau formate deja cozi mari in fata sectiilor de vot. Şi la Paris erau cozi mari înainte de deschiderea urnelor.

* Un grup de romani din orasul suedez Goteborg, unde Guvernul Ponta nu a deschis nici o sectie de vot, a decis sa se organizeze si a inchiriat un autobuz cu care sa mearga la cea mai apropiata sectie de vot: in tara vecina Danemarca, la Copenhaga.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în DIASPORA va exista acelaşi număr de secţii de votare ca şi în primul tur – 294. Un număr de 800.000 de buletine au fost trimise către secţiile de votare din străinătate, iar, în urma cererii Ministerului Afacerilor Externe, au fost confecţionate încă 400 de ştampile cu menţiunea ”VOTAT”

 Romanii din Germania s-au asezat inca de sambata seara la coada in fata sectiei de votare din Munchen, pentru a putea vota duminica in turul doi al alegerilor prezidentiale, potrivit unei fotografii postate pe Facebook si  transmise pe adresa redactiei. Si la Londra, la sectia de votare de la ICR, primii romani s-au asezat la coada inca de sambata, dupa cum arata un clip video urcat pe YouTube, scrie Hotnews.

„La Muenchen deja se asteapta deschiderea sectiei de votare… oamenii astia or venit cu periuta de dinti la ei si stau la coada sa voteze cum stateau parintii lor in comunism la carne, lapte si paine. FELICITARI OAMENI BUNI !!!”, este mesajul ce insoteste fotografia distribuita pe Facebook.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care in ziua votarii se afla in strainatate si pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in strainatate.

Aceştia pot vota in baza unuia dintre urmatoarele acte de identitate, valabile in ziua votarii: pasaportul simplu cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS) sau pasaportul simplu electronic cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS) sau pasaportul simplu temporar cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS) sau titlul de calatorie.

Ei isi pot exercita dreptul de vot dupa ce declara in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

După evenimentele din primul tur, când mulţi dintre alegători nu au putut vota, BEC şi MAE au decis să pună la dispozitia cetatenilor romani care vor vota in strainatate la turul doi de scrutin formularul declaratiei pe proprie raspundere, acesta putând fi descărcat de pe site-urile celor două instituţii – www.bec2014.ro şi www.mae.ro.

Citeste si...  REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta şi Klaus Iohannis, zi decisivă. Cine va fi noul preşedinte