Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este „un om terminat”, dar refuză să demisioneze pentru că-i plac puterea și vedetismul, spune Ion Cristoiu. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că nici PSD nu are curaj să-l remanieze acum, o decizie urmând să fie luată după alegeri.

Ion Cristoiu este de părere că ministrul Justiției ar fi trebuit să demisioneze și să nu se mai cramponeze de funcție. “Dacă domnul Tudorel Toader avea o minimă conștiință a locului și rolului său în această republică ar demisiona. El este un om terminat, oricum ar fi. Din mai multe motive. A ajuns între două scaune. Pe de o parte, dreapta, presa tefelistă, strada îl contestă, iar pe de altă parte începe să-l conteste și PSD. În acest moment nu înțeleg de ce se cramponează de această funcție, de ce nu demisionează. Avem imaginea de ansamblu, a unor oameni din România, care consideră plecarea dintr-o funcție, ca și la Lazăr, ca și la alții, o nenorocire. Nu e nicio nenorocire. Ce i se poate întâmpla dlui Tudorel Toader dacă demisionează?”, a afirmat jurnalistul, informează Mediafax.

În opinia sa, Tudorel Toader nu renunță la Ministerul Justiției pentru că îi plac puterea și vedetismul, iar reluarea procedurii pentru numirea unui nou procuror general demonstrează acest lucru.

“Nu demisionează pentru că-i place. Până la el, ministrul Justiției nu avea nicio putere în România. Din punct de vedere al numirilor. E, acum lui îi plac. El are două mari probleme care-l fac să nu demisioneze și să se ducă la fund. 1. Nevoia de vedetism. Ați văzut că chiar și acest audieri au fost transformate de el într-un spectacol. 2. Nevoia de putere. Adică el se joacă cu destinul lui Lazăr… de-aia a și renunțat, pentru că dacă acum propunea… Îi și place. Și atunci avem acel morb, și vă spun eu ca scriitor, morbul ăsta al puterii”, a explicat Ion Cristoiu.

Citeste si...
Dragnea viseaza puciuri la adresa Coalitiei PSD ALDE

Acesta a mai spus că Tudorel Toader va rămâne în funcție până după alegerile europarlamentare, iar atunci, în funcție de rezultate și de decizia instanței în cazul lui Liviu Dragnea, PSD va trece la o restucturare a Guvernului, care va depinde de votul din Parlament și nu de președintele Iohannis, ca la remaniere.

“După părerea mea, vor aștepta rezultatul europarlamentarelor și-atunci vor trece la o restructurare a guvernului. Nu-l va remania pâna atunci (…). Deci până în 26 mai nu se poate întâmpla nimic. Nu are nici PSD-ul curaj. (…) Probabil în funcție de rezultat. Dacă PSD-ul are un rezultat foarte bun, și prin comparație cu PNL pentru că e principalul adversar, atunci dl Dragnea care eu zic că nu va fi condamnat va avea toate motivele să o schimbe și pe Dăncilă. Până pe 26 mai suspendăm orice discuție”, a conchis Ion Cristoiu.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu își va da demisia deoarece nu poate abandona ceea ce și-a asumat și că nu își poate închide biroul doar pentru zvonurile privind remanierea acestuia. De asemenea, el a mai spus că va veni un moment în care va vorbi mai mult și mai multe.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, că PSD și l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al Justiției, însă nu știe cât timp se va mai întâmpla asta, precizând că „se pare că PSD-ul nu și-l mai asumă”.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiției, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Niciunul dintre candidații înscriși la selecția pentru funcția de procuror general al României nu a fost considerat potrivit, iar Ministerul Justiției a anunțat miercuri că procedura va fi reluată din 12 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.