Actualitate, Stiri

Revelion de râsu’-plânsu’…

Revelion de râsu’-plânsu’…

blankPe cuvânt că, dacă nu vedeam cu ochii mei şi nu auzeam cu urechile mele, ce şi cum, aş fi zis despre revelionul de lângă Craiova că e vreo schiţă de-a lui Caragiale. Cică, vreo 600 de oameni au plătit câte 150 de lei şi au vrut să întâmpine Anul Nou în fostul restaurant al omului de afaceri Dinel Staicu, din comuna Podari. Ca să nu stea acasă, la cumpăna dintre ani… Nimeni nu bănuia ce deznodământ va avea acest revelion. Şi, toată lumea s-a aşezat cuminte la masă, unde aştepta să fie servită de chelneri. Numai că, deşi ar fi trebuit să primească ruladă de curcan, friptură de porc, peşte pane, prăjituri şi open bar la băuturi, cum a fost oferta când au plătit, oamenii s-au ales cu peşte la grătar stricat, alune cu viermi, iar de la bar puteau să ia doar apă de la robinet la… carafă. Văzând cum stă treaba, mesenii s-au revoltat, s-au dus la bucătărie, au spart pahare şi farfurii, mai ceva ca Zorba grecul, au pus ospătarii pe fugă şi, ce să vezi, unii s-au pus pe făcut o friptură, alţii şi-au îndesat în genţi şi buzunare ce au găsit în figidere şi dulapuri, alţii au dat iama prin prăjituri, alţii au anunţat poliţia şi au plecat acasă, ca să nu intre la alte dandanale. Vă imaginaţi degringolada… 600 de oameni prăduind bucătăria, gata să stropşească în bătaie chelnerii şi bucătarii, făcând zarvă ca o armată de prigori… Ca să mai salveze niţel din liniştea localităţii, mai multe echipaje de poliţie au descins la faţa locului şi au stat în alertă. Şi, în ciuda situaţiei de râsu’-plânsu’, unii dintre meseni au stat până dimineaţa şi au petrecut. Ca de revelion, ca toţi oamenii. Când funcţionarii de la Protecţia Consumatorului încep serviciul, vor depune plângere pentru cele întâmpinate.

blank