Președintele Consiliului Național de Integritate, Ciprian Ciucu, a afirmat că nu va face nicio declarație cu privire la reținerea lui Horia Georgescu de către DNA până joi, atunci când va avea loc prima întâlnire de lucru a CNI.

ANI

„Până joi, 19 martie 2015, nu voi avea nicio declarație publică cu privire la situația creată de reținerea domnului Georgescu de către DNA. Motivele pentru care nu voi face nicio declarație sunt urmatoarele:

– Joi (deci destul de repede), va avea loc prima întâlnire de lucru a CNI, în care, pe langă subiectele stabilite deja pe ordinea de zi, vom discuta în cadrul Consiliului și situația nou-apărută. Prefer să am o poziție comună ce va fi dezbătută/discutată cu colegii din CNI.

– CNI are o componență nouă, actualii membri s-au întâlnit față în față în calitatea lor de membri CNI o singură data. În acest context consider că o poziție comună, pe baza unei analize ”la rece” a situației create, va fi de natură să mențină într-o mai bună măsură încrederea în ANI.

Singurul comentariu pe care-l fac în acest context ține de evidența că motivul reținerii lui Horia Georgescu nu are legătură cu activitatea sa în cadrul Agenției Naționale de Integritate”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Naţional de Integritate este un organism reprezentativ, aflat sub control parlamentar exercitat de Senat, cu activitate nepermanentă, care monitorizează activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Citeste si...  România este statul care încalcă cel mai mult drepturile omului, conform unui raport apărut în Marea Britanie Autor: George Traicu