Restaurantele și cafenelele rămân închise în orașul Bacău și în alte șapte localități din județ din cauza numărului ridicat de cazuri de coronavirus. Activitatea restaurantelor din hotel rămâne permisă doar pentru clienții cazați.

Restaurantele și cafenelele rămân închise în orașele Bacău; Moinești, Comănești, Târgu Ocna și în comunele Târgu Trotuș, Măgura, Mănăstirea Cașin și Tamași, din județul Bacău, potrivit unei decizii luate de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Conform unui comunicat al Prefecturii Bacău, în cele opt unități administrativ-teritoriale cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori. Având în vedere acest număr, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău a decis că restaurantele și cafenelele vor rămâne închise.

„Se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, pe teritoriul a 8 unități administrativ-teritoriale (UAT): Municipiul Bacău; Municipiul Moinești; Orașul Comănești; Orașul Târgu Ocna; Comuna Târgu Trotuș; Comuna Măgura; Comuna Mănăstirea Cașin; Comuna Tamași”, se arată în comunicatul Prefecturii Bacău.

Activitatea restaurantelor din hotel rămâne permisă doar pentru clienții cazați.
În aceste localități, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi. De asemenea, pe teritoriul acestor localități se restricţionează activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc.

Potrivit Prefecturii, restricţiile se vor ridica printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 din ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Citeste si...
E VESTEA SERII în lumea televiziunilor de știri din România. Ce se întâmplă cu Realitatea TV