Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al premierului a postat un mesaj pe contul sau de socializare prin intermediul caruia își exprima părerea despre instituțiile statului si reacția acestora dupa cutremurul petrecut în România. El susține că instituțiile statului au avut reacție zero în cazul cutremurului și critică televiziunile de știri, care nu au informat populația.

”IGSU – 0 (zero).
Televiziunile de stiri – 0 (zero)
Institutul de Fizica Pamantului – 1 (unu) – a „crapat” site-ul iar comunicarea pe paginile de socializare s-a limitat la Twitter!
Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur.
Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii. Cand s-a facut ziua, au inceput sa sperie oamenii si sa ofere bazaconiile obisnuite (gen „cum vor tehnocratii sa va ia casele dupa cutremur”). Deoarece televiziunile aza-zise de stiri traiesc din teama si cultiva si propaga teama, exact ca dictaturile de oriunde din lumea asta.
Ceea ce putini stiu este ca televiziunile au OBLIGATIA DE A INFORMA populatia, mai ales in situatii de urgente si catastrofe iar in schimbul acestei obligatii beneficiaza de facilitati, asa cum este obligatia cablistilor de a ne baga pe gat, in pachetul de baza, un numar aberant de mare de televiziuni care nu ofera nimic de calitate („must-carry”).
Daca tot primesc informatiile necesare de pe internet si de la centre de geofizica din strainatate, o sa cer cablistului meu sa elimine din pachetul de baza televiziunile care nu isi fac treaba si care nu ofera nimic. Este dreptul meu si daca va fi nevoie voi contesta chiar articolul din Legea audiovizualului care impune obligatia de „must-carry” si care incalca, in loc sa garanteze dreptul meu constitutional la informare”, scrie Valentin Mircea, pe pagina personala de Facebook.

Citeste si...  Nicușor Dan își dă demisia