Raluca Prună a acordat vineri seara un interviu la B1 TV, despre modul în care l-a propus pe Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general. Aceasta a declarat că nu vede o problemă dacă la dosar s-ar fi aflat o ordonanţă de clasare care îl viza pe preşedinte. Mai mult, aceasta a susţinut că a lăsat în seama CSM detaliile dosarului de candidatură. Prună este taxată pentru aceste afirmaţii de preotul Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA, organizaţie care a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la situaţia dosarului de candidatură a lui Lazăr.

„Raluca Pruna tocmai si-a aruncat in aer TOATE propunerile de numiri in parchete pe care le-a facut in perioada cat a fost ministru. Ea, cu gurita ei, a spus ca:

1. Raluca Pruna tocmai si-a aruncat in aer TOATE propunerile de numiri in parchete

2. Ea trimitea dosarul candidatului cu lucrarile la CSM.

Problema este ca la momentul acesta, ea deja luase o decizie pe cine sa propuna, asa ca ma intreb: daca ea nu verifica lucrarile din dosar, cum a putut lua o decizie pe cine sa propuna intr-o functie in parchete? Pe ce criterii?

Citeste si...  Un nou partid politic apare în România. Anunţul lui Dacian Cioloş despre Platforma România 100

Altfel spus, daca nu verifica lucrarile, de unde a stiut ea ca Lazar era mai bun ca si Olaru sau Haineala?

3. Dupa ce i se intoarcea avizul de la CSM, ea a spus ca nu trimitea tot dosarul la Iohannis (adica cu lucrarile in el), ci doar CV-ul candidatului, avizul de la CSM si o adresa in care ii spunea presedintelui ca acea persoana e propunerea ei. Pai daca nu avea tot dosarul, Iohannis atunci pe ce criterii sa fi decis daca-l numeste sau nu pe procurorul propus intr-o functie de conducere?

Voi va dati seama ca TOATE numirile lui Pruna din parchete sunt aruncate in aer?

Prezenta rezolutiei de clasare din dosarul lui Lazar e nimic pe langa ce a dezvaluit acum Pruna, in emisiunea Sorei Matei pe B1, cum facea propunerile de numire in parchete”, scrie terhes pe Facebook.