Raluca Prună a acordat vineri seara un interviu la B1 TV, despre modul în care l-a propus pe Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general. Aceasta a declarat că nu vede o problemă dacă la dosar s-ar fi aflat o ordonanţă de clasare care îl viza pe preşedinte. Mai mult, aceasta a susţinut că a lăsat în seama CSM detaliile dosarului de candidatură. Prună este taxată pentru aceste afirmaţii de preotul Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei Românilor din SUA, organizaţie care a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la situaţia dosarului de candidatură a lui Lazăr.

„Raluca Pruna tocmai si-a aruncat in aer TOATE propunerile de numiri in parchete pe care le-a facut in perioada cat a fost ministru. Ea, cu gurita ei, a spus ca:

1. Raluca Pruna tocmai si-a aruncat in aer TOATE propunerile de numiri in parchete

2. Ea trimitea dosarul candidatului cu lucrarile la CSM.

Problema este ca la momentul acesta, ea deja luase o decizie pe cine sa propuna, asa ca ma intreb: daca ea nu verifica lucrarile din dosar, cum a putut lua o decizie pe cine sa propuna intr-o functie in parchete? Pe ce criterii?

Citeste si...  Solistul Tudor Chirila scarbit de politicieni

Altfel spus, daca nu verifica lucrarile, de unde a stiut ea ca Lazar era mai bun ca si Olaru sau Haineala?

3. Dupa ce i se intoarcea avizul de la CSM, ea a spus ca nu trimitea tot dosarul la Iohannis (adica cu lucrarile in el), ci doar CV-ul candidatului, avizul de la CSM si o adresa in care ii spunea presedintelui ca acea persoana e propunerea ei. Pai daca nu avea tot dosarul, Iohannis atunci pe ce criterii sa fi decis daca-l numeste sau nu pe procurorul propus intr-o functie de conducere?

Voi va dati seama ca TOATE numirile lui Pruna din parchete sunt aruncate in aer?

Prezenta rezolutiei de clasare din dosarul lui Lazar e nimic pe langa ce a dezvaluit acum Pruna, in emisiunea Sorei Matei pe B1, cum facea propunerile de numire in parchete”, scrie terhes pe Facebook.