Secretarul de stat în Ministerul de Inerne, a anunțat, că situația începe să revină la normal.Situația se întoarce către normal. Mai sunt intervenții în curs de desfășurare. Nu avem situația grave”, a afirmat Raed Arafat.

”Bărbatul lovit de copac, în zona Crângași, este conștient”, a precizat Raed Arafat

Secretarul de stat a adăuagat că există și persoane fără curent electric.

Raed Arafat spune că greul a trecut

”Nu e curent în unele localități din Giurgiu, Călătași și Ilfov. Probleme mai mari cu energia sunt în Ialomița”, a completat acesta.

Un număr de 16 judeţe au înregistrat efecte ale vremii severe, fiind afectate două autostrăzi şi 6 drumuri naţionale, dar şi traficul feroviar, iar sâmbătă dimineaţa nu aveau electricitate 55 de localităţi din zece judeţe, adică aproximativ 36.000 de consumatori finali, potrivit unui bilanţ transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Raed Arafat spune că greul a trecut

Şapte autoturisme cu 30 de persoane au fost blocate pe un drum judeţean din Dâmboviţa, iar la Aninoasa (Hunedoara) acoperişul unui bloc s-a prăbuşit parţial sub greutatea zăpezii şi a fisurat o conductă de gaze, 26 de persoane fiind evacuate.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat, sîmbătă dimineaţă, că au intervenit, în ultimele zece ore, la 115 solicitări în urma fenomenelor meteorologice. Cele mai multe dintre acestea au fost pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi, fiind avariate 49 de maşini.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în ultimele ore pentru degajarea a peste opt sute de copaci şi 13 stâlpi de electricitate, fiind afectate 55 de autoturisme. De asemenea, s-au deblocat 31 de autoturisme în care se aflau 42 d persoane, fiind în desfăşurare acţiuni în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Vâlcea şi Prahova, dar şi în Capitală. Pompieri, jandarmi şi poliţişti rămân în continuare mobilizaţi, fiind emisă o nouă avertizare cod galben de către meteorologi.

Citeste si...  Şeful DGA Cătălin Ioniță spune că cifrele îi susţin dezvaluirile

MAI a anunţat, sâmbătă, că în cursul zilei s-au semnalat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul a 16 judeţe, dar şi în municipiul Bucureşti.

”Efectivele MAI şi autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a 31 autovehicule cu 42 de persoane, degajarea a 810 copaci, 13 stâlpi de electricitate şi a 3 cabluri electrice, fiind afectate 55 autoturisme, precum şi în alte situaţii de risc”, a transmis MAI.

De exemplu, în judeţul Arad (localitatea Semlac), pe DJ 709D, s-a intervenit cu trei utilaje de la autorităţile locale pentru deblocarea a 30 autoturisme cu aproximativ 40 persoane care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii.

În Buzău s-a intervenit cu o ambulanţă SMURD şi un utilaj de la autorităţile locale pentru acordarea asistenţei medicale unui pacient de 64 ani care acuza dureri toracice.

În Ilfov (Voluntari, Pantelimon, Cernica, Buftea, Snagov, Otopeni , Măgurele) s-a intervenit pentru degajarea a 38 copaci şi 2 stâlpi de electricitate.

În judeţul Mehedinţi, circulaţia feroviară pe magistrala 900 a fost temporar întreruptă între staţiile Valea Albă şi Drobeta Turnu Severin din cauza unor copaci căzuţi pe firele de contact. Trenurile au avut întârzieri, transbordarea călătorilor fiind făcută cu ajutorul unei locomotive Diesel între localităţile Drobeta – Turnu Severin şi Balota.

În municipiul Bucureşti s-a intervenit pentru degajarea a 740 copaci, 10 stâlpi şi 3 cabluri electrice căzuţi pe carosabil, fiind afectate 55 autoturisme.
Sursa citată a precizat că, la ora transmiterii acestei ştiri, se intervine în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Vâlcea şi Prahova, dar şi în Capitală.