Au trecut 25 de ani de la Revoluția din 1989 și crimele regimului Ceaușescu încă nu au fost pedepsite, se arată intr-un comentariu apărut, în publicația britanică, The Times.

cmr_04248500

Autorul articolului reaminteste modul in care au sfarsit sotii Elena si Nicolae Ceausescu si subliniaza faptul ca Revolutia romana a pus capat unei perioade crunte de 42 de ani, in care dictatorul si-a construit palate, in timp ce populatia traia intr-o saracie de nedescris, sub asuprirea Securitatii.

„La fel ca toate revolutiile, de la cea franceza si pana la Primavara Araba, si aceasta a promis mai multe decat a putut sa infaptuiasca. Totusi, din momentul in care a murit Ceausescu si pana acum, Romania a intrat in NATO, in 2004, si in UE, in 2007. A cunoscut o impresionanta crestere economica dupa recesiune, iar standardele de viata s-au imbunatatit”, se arata in articolul publicat de The Times, preluat de The Australian.

Noul presedinte, Klaus Iohannis, membru al comunitatii etnice germane, a promis legaturi mai stranse cu occidentul si o campanie impotriva coruptiei, mai scrie autorul articolului, in opinia caruia exista o „gaura in istoria Romaniei”, o „rana colectiva” netratata de 25 de ani, cata vreme revolutia inca nu s-a incheiat, iar resorturile ei nu au fost explorate.

„Crimele regimului Ceausescu nu au fost pe deplin investigate. Faptasii nu au fost adusi in fata justitiei, iar victimelor nu li s-a facut dreptate. (…) In 1989, istoria comunista a fost spulberata fara o examinare atenta a trecutului – in buna masura pentru ca multi dintre autorii revolutiei fusese complici la ceea ce se intamplase inainte”, se arata in articolul citat.

Citeste si...  CRISTIAN TUDOR POPESCU : DE 25 DE ANI PLEACA UNII, VIN CEILALTI!