La Caracal, furia oamenilor e greu de potolit. Se strâng în fiecare zi şi cer dreptate pentru Alexandra. Acum, oamenii s-au strâns la Poliţia din Caracal și au pornit apoi spre „casa ororilor”, domiciliul unde Gheorghe Dincă le-ar fi ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

În jurul orei 18:00, aproximativ 200 de oameni – tineri, colegi, prieteni, foști profesori de-ai Alexandrei Măceșanu, dar și alți localnici – se strânseseră în fața sediului Poliției din Caracal. Oamenii sunt extrem de nemulțumiți de tot ce s-a întâmplat, de modul în care s-a desfășoară ancheta.

„Vrem o explicație!” și „Justiție!” au scandat oamenii în fața Poliției.

Mulți au steaguri și afișe cu mesaje precum „Stop minciunilor și corupției”, „Rușine procurorului Popescu Lucian” sau „Vei rămâne o legendă”.

„Ieșiți afară!” le-au cerut ei polițiștilor, în dorința de a primi informații. Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat.

Oamenii sunt nervoși și furioși, dar în același timp spun că le este frică. În fața sediului Poliției, au venit jandarmi care au încearcat să-i liniștească pe protestatari.

După ce au protestat în fața Poliției, manifestanții au plecat apoi în marș spre casa lui Gheorghe Dincă. Pe drum li s-au alăturat și alți oameni, astfel că în jurul orei 19:00 circa 600 de persoane își exprimau furia, cu huiduieli, pancarte și vuvuzele, în fața domiciliului suspectului, unde se află forțe de ordine.

Citeste si...
Iată ce întorsătură poate lua ancheta, la 7 zile de la apelurile Alexandrei la 112

Ei spun că vor continua protestele până când ancheta va oferi toate răspunsurile pe care le așteaptă.

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat miercuri că Direcția nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate. El a mai spus că, în urma propriilor verificări, a observat că butoiul unde au fost găsite fragmente osoase despre care se crede că sunt ale Alexandrei nu este un butoi, ci un arzător improvizat, care acționează ca o sobă.

Despre Gheorghe Dincă, procurorul a afirmat că a devenit confuz atunci când anchetatorii i-au cerut să spună ce a făcut cu cadavrele, precizând că, referitor la victima de 15 ani, suspectul a spus prima dată că a aruncat-o în Olt, apoi că a aruncat-o în Dunăre.

Până în monentul în care nu există dovezi clare că fetele sunt decedate, nu poate fi exclusă nicio variantă, nici măcar cea că ele ar fi în viață. Anchetatorii au făcut verificări la Dincă acasă, pentru a se asigura că cele două fete nu sunt în imobil, mai spunea Felix Bănilă.