Peste o sută de persoane protestează, la ora transmiterii știrii, în Piața Victoriei din Capitală, față de referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii căsătoriei, scrie Mediafax.

Protestul se desfășoară sub sloganul „Iubirea nu se votează” și este organizat de Asociaţia MozaiQ, care susţine drepturile persoanelor LGBT.

„Noi am ieșit astăzi în stradă pentru a transmite un mesaj clar societății că drepturile omului nu se votează, nu se supun la vot și prin urmare noi vom boicota referendumul pentru modificarea Constituției de săptămâna viitoare. Este extrem de important ca într-o democrație, mai ales într-o democrație europeană așa cum este sau se vrea România, drepturile noastre să fie respectate, inclusiv ale noastre, din comunitate LGBT. Mai mult, trebuie să subliniem faptul că România este un stat laic, iar Biserica nu are ce căuta într-un stat laic să modifice calea unei țări”, a declarat Vlad Viski, de la asociația MozaiQ.

„”Mesajul nostru este unul foarte clar: „Iubirea nu se votează”. Iubirea trebuie să fie fundamentul familiei, fundamentul căsătoriei, căsătoria trebuie să se întemeieze pe iubirea dintre doi oameni, iar doi oameni se iubesc și vor să fie împreună, nimic nu ar trebui să le stea împotrivă. Toți oamenii sunt egali. Dacă unii oameni au dreptul să se căsătorească sub protecția statului, atunci toți oamenii trebuie să aibă dreptul ăsta. Nu suntem de acord să votăm pentru a restricționa drepturile unor oameni”, a mai spus un protestatar.

Citeste si...
Întâlnire Băsescu-Udrea la ora 16.00, la Cotroceni. Şefa PMP vrea susţinere pentru prezidenţiale

„Mesajul meu este că iubirea este iubire, indiferent de forma pe care o ia și că a venit momentul, în 2018, al unor valori democratice, laice și a venit momentul să trecem cu toții peste aceste discursuri de ură. Îmi pare rău că anumiți actori politici folosesc acest subiect tabu pentru societatea românească în acest moment ca să câștige mai multe puncte electorale”, susține o femeie.

„O căsătorie se poate încheia în România numai între un bărbat și o femeie. De ce să facă acest referendum? Și populația LGBT are dreptul la iubire, așa cum avem și noi. Este împotriva legilor fundamentale să faci acest referendum. Sunt peste 50.000 de copii abandonați în centrele din România și sunt multe familii hetero care nu vor să adopte copii de etnie romă. Nimeni nu a vorit despre adopție. S-a vorbit despre un parteneriat civil”, a mai declarat o protestatară.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.