Un lider PDL susţine că retragerea lui Antonescu are motive „întemeiate”

 lideri PDL0

Preşedintele PDL Covasna, Codruţ Opaiţ, consideră că decizia lui Crin Antonescu de a nu a mai candida la Preşedinţie a fost luată în urma unor consultări în cadrul PNL şi că liderul liberal eliberează, astfel, locul pentru Klaus Iohannis.

Codruţ Opaiţ a declarat, sâmbătă, că decizia lui Crin Antonescu de a nu a mai candida la Cotroceni a fost luată în urma unor consultări în cadrul PNL, motivele fiind „întemeiate”.

Preşedintele PNL Covasna consideră că unul din motive ar fi eliberarea locului de candidat la Preşedinţie pentru Klaus Iohannis. „Probabil că Iohannis este mai bine plasat în preferinţele electoratului şi va fi împins în faţă. Consider că acest lucru a stat la baza deciziei lui Antonescu”, a afirmat Codruţ Opaiţ.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.

„Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la preşedinţia României: ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe Preşedinţia României”, a precizat Antonescu.

El a arătat că ştie, în acelaşi timp, foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească şi pe toţi cei care revendică această titulatură, cunoaşte presa românească şi modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie.

Antonescu a spus că nu va candida la alegerile prezidenţiale pentru a favoriza desemnarea urgentă a unui candidat care să fie mai uşor acceptat de forţele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

 

 

Citeste si...  Premierul Ludovic Orban afirmă că anticipatele nu constituie o prioritate pentru el