Primarul General, Gabriela Firea, face, începând de luni, o vizită oficială în capitala Spaniei, Madrid, la invitaţia omoloagei sale, Manuela Carmena Castrillo.

Conform unui comunicat al PMB, cei doi edili vor semna un Memorandum de cooperare între cele două oraşe în domeniile: dezvoltare durabilă, infrastructură, educaţie, cultură şi turism.

„Un oraş cu aproape 4 milioane de locuitori, aşa cum este Madridul, care a reuşit în doar câţiva ani să rezolve, printr-o strategie clară, problemele de trafic şi să implementeze cu succes proiecte de tip smart city, reprezintă un model administrativ pentru capitală României. Îmi doresc să punem bazele unei colaborări pe termen lung, beneficiind de expertiză specialiştilor madrileni, nu numai în ceea ce priveşte problemă traficului, ci şi în alte domenii precum educaţie, urbanism sau cultura”, a declarat Gabriela Firea, citată în comunicat.

 

Gabriela Firea va avea, de asemenea, o serie de întrevederi cu experţi din cadrul Primăriei oraşului Madrid pe probleme de smart city şi infrastructură, precum şi cu reprezentanţii unor companii de urbanism cu care va aborda subiecte precum planificarea urbană – modele de guvernantă urbană.

Citeste si...  Un roman a fost omorat de 2 unguri

În cadrul aceleiaşi vizite, primarul general va participa şi la deschiderea Forumului Mondial privind violenţă urbană şi educaţia pentru convieţuire şi pace şi se va întâlni cu preşedintele Comunităţii Madrid, Ángel Garrido.