ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Românii din Diaspora au făcut cozi uriaşe la secţiile de votare. Alegătorii din Germania, Franţa, Londra, Belgia s-au aşezat la coadă la secţiile de votare încă de sâmbătă seară. Rândurile au început să se îngroaşe, duminică dimineaţă, şi la secţiile de votare din Chişinău, Torino, Verona, Viena, Berlin, Bonn, Bruxelles, Copenhaga, Stuttgart, Hamburg, Dublin, Oslo, Geneva. Românii care stau la coadă la Consulatul din Torino se plâng că sunt ţinuţi „ca la grădina zoologică”. Şi cei din Londra se plâng de „organizarea deplorabilă”. În Munchen, peste 4.000 de români protestează, nemulţumiţi de organizarea alegerilor. Există însă şi secţii de votare unde nu sunt cozi.

mizerie_51469400

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Mai multe fotografii şi filmuleţe cu românii din diaspora, care stau la cozi în faţa secţiilor de votare, au apărut pe internet şi pe reţelele de socializare încă de sâmbătă seară. Nu la toate secţiile de votare din străinătate sunt însă cozi.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. La Londra,  la ora 15.00, în stradă aşteaptă să voteze sute de români. Mulţi dintre ei stau la rând de două sau chiar trei ore şi cred că abia peste o oră vor ajunge să pună ştampila pe buletinul de vot.

La Munchen, peste 4.000 de români protestează, nemulţumiţi de modul de organizare din partea Ministerului de Externe şi Guvernului şi cer demisia lui Ponta. Mulţi dintre cei care aşteaptă la coadă au venit de la distanţe de peste 300 de kilometri pentru a vota întrucât secţia de votare de la Munchen este singura din întreaga Bavarie.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Zeci de români aşteaptă la Oslo, Norvegia, să voteze. Alegătorii au venit în număr mai mare să voteze, faţă de primul scrutin. Oamenii spun că pentru a ajunge la urne trebuie să aştepte în jur de două ore, iar numărul celor care vin la Ambasada României din Oslo este în continuă creştere.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 TURUL II. Şi în Geneva, Elveţia, coada celor care vor să-şi exprime votul se întinde pe zeci de metri.

paris_15272800

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În Bruxelles, Belgia coada alegătorilor adunaţi în faţa Reprezentanţei României pe lângă UE se întinde pe trei străzi. În jurul orei 11.40, oamenii care erau la coadă de la ora 7.15 încă nu au reuşit să voteze.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Sute de români din Bonn, Germania, s-au prezentat încă de duminică dimineaţa la secţiile de votare. Unul dintre românii de acolo spune că faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, la al doilea scrutin au venit „de 10 ori mai mulţi oameni”.

„Sunt aproape 2000 de oameni la coadă, iar coada are aproape 1 kilometru. Am îngheţat de frig. Oamenii au început deja să scandeze”, a declarat o româncă aflată la coadă în Bonn.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II UPDATE. Peste 4.000 de români protestează în Munchen, Germania, nemulţumiţi de organizarea alegerilor. „Peste 4.000 de oameni protestează la Consulatul României de la Munchen, întrucât sunt teribil de supăraţi şi nemulţumiţi de modul de organizare din partea Ministerului de Externe şi Guvernului şi cer demisia lui Ponta”, a declarat Mihai Rusu, membru al diasporei române din Germania.

El a spus că mulţi dintre cei care aşteaptă la coadă au venit de la distanţe de peste 300 de kilometri pentru a vota, întrucât secţia de votare de la Munchen este singura din întreaga Bavarie.

Până la ora locală 13.00 (14.00, ora României), din cei 4.000 de oameni care stau la coadă reuşiseră să voteze 1.355.

Mihai Rusu consideră că situaţia de la Munchen şi de la alte secţii din diaspora reprezintă „o gravă încălcare a dreptului de vot”.

Românii din Munchen, Germania, s-au aşezat la coadă în faţa secţiei de votare, încă de sâmbătă seară, pentru a putea vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Înarmaţi cu periuţele de dinţi, aceştia şi-au aşteaptat rândul pentru a-şi putea exercita dreptul de vot. „La Munchen oamenii au venit cu periuţa de dinţi la ei şi stau la coadă să voteze cum stăteau părinţii lor în comunism la carne, lapte şi pâine. FELICITĂRI OAMENI BUNI !!!”, este mesajul unui internaut.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În faţa unei secţii de votare din Hamburg, Germania, zeci de români stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În faţa unei secţii de votare din Viena, Austria, zeci de români stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

paris1_61521800

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În faţa secţiilor de vot din Londra, Marea Britanie, sute de români stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

În dreptul secţiei de de vot Londra 3, în Brent Civic Centre, coada formată de alegători a ajuns la un kilometru. Un tânăr român a filmat coada nesfârşită şi se plânge, pe Facebook, de „organizarea deplorabilă”.  „Dragi români, vă rugăm frumos, ieşiţi la vot acasă! Organizarea aici este deplorabilă! Şi-au bătut joc de noi…doar speranţe false…”, a scris acesta pe Facebook.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În faţa unei secţii de votare din Dublin, Irlanda, zeci de români stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Şi românii din Saint-Gilles, Belgia, s-au aşezat la coadă încă de sâmbătă seară, la secţia de votare de la Institutul Cultural Român.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În faţa secţiilor de vot din Torino, Italia, mii de români stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Circa 5.000 de români aşteaptă să voteze în faţa Consulatului României de la Torino. Unii dintre votanţi au reclamat faptul că în secţia de votare se intră în grupuri de câte 50 de persoane, apoi porţile se închid porţile cu lanţuri.

La orele prânzului, la Consulatul român de la Torino au sosit mai mulţi jandarmi italieni pentru a asigura ordinea. Unii votanţi au început să scandeze mesaje antiguvernamentale, nemulţumiţi că trebuie să aştepte ore în şir pentru a putea vota.

„Coada este foarte mare, se întinde pe aproape un kilometru. 5.000 de oameni aşteaptă la codă să voteze. Forţele de ordine au sosit la Consulat pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care oamenii sunt revoltaţi de faptul că la fiecare jumătate de oră se permite intrarea a 40-50 de persoane în curtea instituţiei şi apoi porţile se închid cu lanţuri. Suntem ţinuţi ca la grădina zoologică,”, a declarat Adrian Chifu, consilier local la Verbania.

Cei care au venit la Consulat înainte de deschiderea urnelor au reuşit să voteze după două ore şi jumătate, dar acum timpul de aşteptare este mult mai mare, oamenii fiind nevoiţi să stea ore în şir la cozi.

 stuttgardt_24119500

Zeci de români din Asolo Treviso, Italia, stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În faţa unei secţii de votare din Verona, Italia, sute de români stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. La Paris, unde sunt amenajate două secţii de votare, la deschiderea secţiilor sute de oameni erau deja la coadă. În faţa Ambasadei României din Paris au fost depuse flori şi lumânări, cu mesajul „Constituţia, odihnească-se în pace”. Un observator de la secţia de votare organizată la ambasada României la Paris a estimat că vor vota cu 600 de persoane mai mult decât au votat în primul tur.”Mii de persoane nu vor putea vota”, a spus observatorul.

 

La circa cinci ore de la deschiderea secţiilor de vot din Paris, mii de români au blocat străzile din centrul oraşului. Cozile formate de alegători se întind pe câţiva kilometri.

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Sute de români s-au prezentat la cele patru secţii de votare din Chişinău (două la Consulat şi câte una la Ambasadă şi la ICR) încă de la ora 5.00 dimineaţa, cu două ore înainte de deschiderea urnelor, la ora locală 7.00 (aceeaşi cu ora României). Românii din Republica Moldova au la dispoziţie 21 de secţii de votare pentru a-şi alege preşedintele.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Români stabiliţi în Suedia, la Goteborg, au închiriat un autobuz pentru a ajunge să voteze la secţia din capitala Danemarcei, Copenhaga.

În capitala Danemarca, unde numărul cabinelor de vot a fost mărit de la două, câte au fost în primul tur, la opt, duminică. La primele ore ale dimineţii, spun românii de acolo, votul s-a desfăşurat normal, însă, în jurul prânzului, numărul celor care au venit să-şi exercite dreptul de a alege a crescut, fiecare dintre aceştia aşteptând, în medie, o oră pentru a ajunge la urne.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Un număr impresionant de români s-au mobilizat la sectia de votare din Stuttgart, Germania. „La Stuttgart coada e cel putin dubla fata de primul tur. Data trecuta am asteptat 6 ore pana sa pot vota”, scrie pe contul sau de Facebook unul dintre romanii aflati la coada la vot.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Românii au făcut cozi şi în faţa secţiilor de votare din Coslada, Castellon, Valencia şi Alcala de Henares din Spania.

La sectia de votare din Coslada, Spania, la primul tur al alegerilor sustinatori ai candidatului PSD-PC-UNPR la prezidentiale le-au oferit unor alegatori cate un tricou rosu fara insemne electorale, precum si o bere, un suc si o cafea la un bar, pentru a vota pentru Victor Ponta.

Citeste si...
Reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu, după sondajul care îl plasează în faţa lui Liviu Dragnea la prezidenţiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.