Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că moţiunea de cenzură va fi depusă de partid la momentul cel mai potrivit, în sesiunea parlamentară de toamnă, precizând că poate fi înaintea alegerile prezidenţiale din luna noiembrie sau după scrutinul pentru Cotroceni.

„PNL e pregătit în orice moment să îşi asume soluţia guvernării. O să solicităm sprijinul acelor partide politice, grupuri parlamentare care pot să sprijine un proiect. Sigur că cel mai bine pentru România ar fi se organizeze alegeri anticipate, în măsura în care va fi posibil. În cel mai potrivit moment, când există cea mai mare şansă ca acest guvern să cadă. Acest moment poate fi înainte de prezidenţiale, poate fi după prezidenţiale. Avem un singur cartuş pe ţeavă. Nu poţi să depui decât o singură moţiune pe sesiune parlamentară. Trebuie găsit, căutat momentul cât mai bine”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat despre subiect în contextul scenariului ieşirii ALDE de la guvernare.

Citeste si...
Incendiu violent în Centrul Vechi al Capitalei

Liderul liberalilor a adăugat că numărul voturilor este în creştere la fiecare moţiune de cenzură depusă de Opoziţie.

„Oricum la moţiunile de cenzură a crescut numărul de voturi. Să ne aducem aminte că ultima moţiune de cenzură a avut 200 de voturi. Sunt într-o creştere. Întotdeauna am căutat momentul cel mai bun. O moţiune anterioară am depus-o imediat, nu ştiam că va fi condamnat în primă instanţă Dragnea, am depus-o imediat după condamnarea lui în primă instanţă, care a creat un dezechilibru şi care putea să ofere o oportunitate de a bulversa majoritatea parlamentară. Şi acum vom gândi cu extrem de mare atenţie, în funcţie de evaluările pe care le avem la nivelul Parlamentului”, a conchis Orban.

Alegerile prezidenţiale urmează să se desfăşorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, şi 24 noiembrie, al doilea tur.