Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Vama Albița, că după 1 iunie va fi reglementată activitatea sectorului turismului.

Șeful Guvernului a precizat că intenția autorităților este să permită deschiderea sezonul estival, în anumite condiții ”foarte bine reglementate”.

”În ceea ce privește sezonul estival, sigur că probabil că după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenția noastră, sigur, în msura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenția noastră este ca, în condiții foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival” – a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că, în prezent, hotelurile se pot deschide, dar masa poate fi servită doar în regim de room service.

Citeste si...
EŞEC în negocierile PSD-ACL. Staff-urile lui Ponta şi Iohannis nu s-au înţeles pe tema dezbaterilor electorale

Hotărârea adoptată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care a fost instituită starea de alertă stabilește că:

(1) Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum al produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații.

(2) Sunt exceptate de la prevederile alin. 1 activitățile de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in“, „room-service“, livrare la client, ”take-away” etc.