Poşta Română a distribuit cardurile de sănătate către 12,26 milioane persoane, 93% din beneficiarii documentelor care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate, a anunţat joi compania.

Poşta Română a distribuit 93% din cardurile de sănătate

„Poşta Română, în urma unor eforturi considerabile ale reţelei operaţionale a companiei, a reuşit să se achite cu succes de sarcinile impuse prin contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). O rată de retur de 7% pe distribuţia cardurilor de sănătate este una pe care orice operator privat şi-ar asuma-o fără ezitare. Iar asta, având în vedere rigorile impuse prin contract, ce ţin atât de modalitatea de predare a cardurilor, cât şi de zonele acoperite, în bună parte mediul rural greu accesibil”, a declarat într-un comunicat Irina Purcaru, Directorul Direcţiei Operaţiuni şi Relaţii Comerciale din Poşta Română.

Astfel, din cele 13,2 milioane de carduri trimise de CNAS spre distribuire, Poşta Română a predat în mâna asiguraţilor 93% din documente. Persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără să notifice sau nu s-au prezentat la unităţile Poştei Române pentru a-şi ridica documentul de asigurat pot să o facă, în continuare, aşa cum impun regulile CNAS, notează Poşta.

Citeste si...
N-ai timp de sport? Afla care sunt exercitiile care ard maxim calorii in 5 minute