„Nu l-am rugat pe Băsescu să-mi fie naş”

  Ponta (7)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că nu l-a rugat pe preşedintele Traian Băsescu să-i fie naş și că nu se simte ameninţat de declaraţiile şefului statului.

„Bineînţeles că nu este adevărat, dar nu asta e ideea. Ideea este următoarea: azi e Ziua Europei, e şi Ziua Independennţei, în care vechiul Regat a reuşit să-şi proclame independenţa şi după aceea, pasul următor a fost unirea cu Transilvania şi mâine e şi Ziua Regelui. În acest context, cred că toţi românii aşteaptă, îşi doresc şi merită ceva mai bun decât ce au văzut în ultimele seri, aşa încât eu cred că îmi fac datoria. Ieri am reuşit să vizitez şi să încurajez companii mondiale care creează locuri de muncă în România, creştere economică şi bunăstare. Astăzi vreau să vorbim foarte mult despre sănătate pentru că, într-adevăr, nu putem spune că suntem europeni dacă avem spitale ca în Evul Mediu şi medici plătiţi mult prea puţin şi o să fiţi extrem de uimiţi, dar eu, fiind convins că românii merită mai mult decât au văzut în serile trecute, eu desprea asta o să vorbesc şi pentru asta o să-mi consum energia în perioada imediat următoare”, a spus Victor Ponta.

Întrebat despre dosarul Panait despre care a amintit Traian Băsescu, Ponta a răspuns: „Cred că toţi românii vor aprecia foarte mult că, în loc să răspund la asemenea lucruri, îmi văd de treabă, de spitale, de şcoli, de societăţi comerciale, de drumuri, de sprijinit construcţia de biserici. Eu cred că acestea sunt lucrurile pe care le aşteaptă toată lumea de la mine şi cu atât mai tare se va vedea discrepanţa faţă de ce fac alţii fără să pronunţ nume”, a spus el. De asemenea, întrebat dacă se simte ameninţat de aceste declaraţii, premierul a răspuns: „Nu, nici vorbă!”.

Premierul a participat, vineri, la Bistriţa, la inaugurarea Secţiilor de Obstetrică şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, reabilitate cu bani de la Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii, proiect în valoare de 2,4 milioane de euro. Cele două secţii au fost modernizate în perioada 2007-2014.

Citeste si...  Acuzaţii de trădare în PNL. Klaus Iohannis, acuzat că e pionul lui Băsescu