Mai mulţi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui intervin de peste 10 ore în localitatea Butucăria, pentru degajarea unei persoane care a căzut într-un puţ şi a decedat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, intervenţia este una foarte dificilă, din cauza faptului că puţul este îngust şi pentru ca salvatorii să ajungă la victimă sunt necesare săpături, iar terenul din zonă este instabil, existând riscul prăbuşirii.

„O persoană a observat în cursul dimineţii picioarele unui bărbat, ieşite la suprafaţa apei dintr-un puţ, pe raza localităţii Butucăria. La faţa locului s-au deplasat echipajele de intervenţie formate din pompierii si alpinişti membri ai echipei de descarcerare. Ajunşi la faţa locului, aceştia au constatat că puţul este foarte îngust, iar persoana nu poate fi extrasă. Au mai fost deplasate persoane şi a fost solicitat un buldoexcavator, urmând să fie făcute săpături pentru extragerea pe lateral a victimei blocate, care este decedată de mai multe zile. Operaţiunea este foarte riscantă, având în vedere că în zonă solul este friabil. Trebuie asigurat terenul pentru ca intervenţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pentru salvatori”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Citeste si...
FOTO. Incendiu care a cuprins aproape 7.000 de baloţi de furaje

Din primele informaţii, victima ar fi un bărbat din aceeaşi localitate. Surse de la fața locului au declarat că acesta ar fi căzut în urmă cu mai multe zile în puțul cu un diametrul de 40 de centimetri.