Nouă persoane au primit îngrijiri medicale, două ajungând la spital în urma incendiului care a afectat un bloc de locuinţe din Capitală, peste 100 de salvatori intervenind pentru localizarea şi stingerea focului. Acum, procurorii au deschis o anchetă și cercetează incendiul cu suspiciunea infracțiunii de distrugere.

”Cu privire la incediul produs pe raza sectorului 5 cercetarile sunt desfasurate de Serviciul Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 5 sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, fapta prev si ped de art.253 CP.”, arată Poliția Capitalei.

Echipa de oameni de ştiinţă a demonstrat că este posibil să se prevadă ceea ce se va întâmpla cu bacteriile probiotice la fiecare pacient în parte, în funcţie de activitatea genelor din sistemul digestiv.

Cercetătorii au scris în concluziile prezentate că probioticele nu este indicat să fie oferite pe scară largă publicului, ci tratamentul ar trebui personalizat în funcţie de pacient.

Citeste si...  Cutremurul de 5,5 Richter, în Vrancea, resimţit la Bucureşti

„În mod surprinzător, am observat că mulţi voluntari sănătoşi erau de fapt rezistenţi prin faptul că probioticele nu au putut coloniza tractul lor intestinal. Acest lucru sugerează că probioticele nu ar trebui sa fie oferite sub forma unui supliment universal”, a declarat Eran Elinav, specialist în imunologie la Institutul Weizmann, unul dintre autorii cercetării.

De asemenea, în în cadrul unui alt studiu efectuat de specialiştii israelieni s-a descoperit că tratamentul cu probiotice a împiedicat reintroducerea microorganismelor în corpul uman în forma lor originală de dinainte de administrarea tratamentului cu antibiotice.

 

”Contrar actualei dogme potrivit căreia probioticele sunt inofensive şi sunt benefice pentru toată lumea, aceste rezultate dezvăluie un nou potenţial efect secundar advers al utilizării probioticelor împreună cu antibioticele, care ar putea avea chiar şi consecinţe pe termen lung”, a adăugat Elinav.