Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul școlii 133. 23 de copii au ajuns ieri la spital cu dureri de cap și usturimi ale nasului și ochilor. S-ar fi intoxicat de la substanțele chimice răspândite în clase cu o zi în urmă.

Niciunul dintre ei nu este în stare gravă, dar trei sunt și acum internați în spital pentru supraveghere.

Dezinfecția a fost făcută luni seară de firma care are contract cu primăria, la cererea conducerii școlii, după apariția a două cazuri de gripă.

În timp ce medicii îi tratau pe copiii cu vârste între 11 și 14 ani, care au reclamat dureri de cap, greață și mâncărimi, la școală începea ancheta. Investigatorii au aflat că firma chemată pentru dezinsecție și dezinfecție a făcut ambele operațiuni în același timp, cu o seară înainte ca elevii să înceapă să se simtă rău. Substanțele nu trebuiau combinate, spun specialiștii, care au descoperit și altă problemă.

Citeste si...  Facebook a făcut o întelegere cu poliția pentru a găsi o cale de a recunoaște mai ușor atacurile armate

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Timpul de expunere s-a depăsit. Ar fi trebuit să fie de 90 de minute, iar recomandarea firmei a fost de şase ore să nu se spele, să nu se deschidă geamurile”.

Firma chemată pentru dezinfecție și deratizare are contract cu Primăria Sectorului 4, de care aparține școala, iar purtătorul de cuvânt al primăriei crede că lucrurile au fost bine făcute.

Cristian Zărescu, purtător de cuvânt la Primăria sectorului 4: „Procedura a fost respectată, ca dovadă că elevii de dimineaţă n-au avut nicio problemă. Firma e autorizată, răspunde pentru activităţile sale”.

Poliția Capitalei a deschis dosar penal firmei care a făcut deratizarea în Scoala 133. Iata de ce Școala 133 va fi închisă toată săptămâna, iar inspectorii de Sănătate Publică vor verifica firma care a făcut dezinsecție și dezinfecție în clase.