Life

Pentru cei casatoriti si cei care vor sa se casatoreasca: 6 mituri care pot distruge o casnicie

Casnicia intra in categoria lucrurilor pe care multe generatii au invatat ca trebuie sa o bifeze intr-o viata de om. Adica sa o faca si pe asta, deci sa se casatoreasca pentru ca „asa trebuie”.  Pornind de la aceasta mentalitate veche de cand lumea, casatoria este considerata cea mai sacra uniune dintre noi oameni. Insa, exista si cazuri in care aceasta casnicie este doar de fatada sau doar pentru a respecta anumite standarde sociale. Iata 6 idei preconcepute despre casnicie, iar daca te numeri printre cei care le iau de bune, ar fi bine sa te mai gandesti o data. Si sa nu te mai casatoresti pentru ca, si fara acte, iubirea arata la fel si poate chiar mai bine!
 
6 mituri care pot distruge o casnicie
 
1. Casnicia inseamna compromis. Compromisul inseamna o decizie care implica un castigator si un pierzator sau chiar doi pierzatori. De exemplu, daca unul dintre soti vrea sa traiasca in Capitala, iar altul intr-un oras de provincie, compromisul ar insemna ca unul din ei sa cedeze (in acest caz unul se bucura si altul sufera) sau sa se mute intr-un alt oras “de mijloc” (caz in care este foarte posibil sa sufere amandoi). De fapt, casnicia este o relatie in care trebuie gasite solutii win/win.
 
2. „Eu am dreptate, tu nu” sau, altfel zis „numai eu am dreptate”. De obicei, cand intervine in cuplu un conflict ce trebuie solutionat, apare lupta “aici eu am dreptate, tu nu!”. Sunteti amandoi doua persoane inteligente si ar trebui sa va ascultati reciproc punctele de vedere, fara a face judecati de valoare. Puneti lucid lucrurile cap la cap si s-ar putea sa aveti o noua perspectiva asupra evenimentului respectiv.
 
3. Nu va duceti la culcare suparat pe partenerm nu va culcati suparati unul pe altul. De fapt, este mai bine sa mergeti la culcare suparati decat sa petrecti toata noaptea certandu-va si sa nu rezolvati nimic. Nu veti reusi decat sa fiti si mai nervosi, si mai obositi, si mai putin dispusi sa va intelegeti reciproc. Daca vedeti ca nu ajungeti la nicio solutie, opriti-va, mergeti la culcare si dormiti bine. Stim cu totii ca noaptea este un sfetnic bun. Daca dimineata va va gasi tot suparati, macar sunteti odihniti si puteti discuta mult mai calm.
 
4 Relatiile de lunga durata sunt plictisitoare. Fals, extrem de fals. Oamenii normali, profunzi si cu sentimente puternice nu se plictisesc niciodata alaturi de cel iubit, ba dimpotriva , in ani, se instaleaza un atasament care depaseste iubirea aceea carnala, pasiunea strict fizica. Pentru cine nu traieste o relatia de lunga durata, poate fi plictisitor. Insa cei care sunt implicati deja intr-o relatie de lunga durata stiu ca nu este asa. Poti sa te distrezi la fel de bine si dupa o relatie de 20 de ani. Important este sa faceti cat mai multe lucruri interesante, singuri si impreuna, si sa va gasiti interesanti unul pe celalalt, in tot acest rastimp.
5 Dragostea dispare si nu mai exista interes sexual. Atunci cand iubesti pe cineva cauti sa descoperi cat mai multe despre el, iar acest lucru nu are nicio legatura cu interesul sexual care oricum poate sa dispara, in functie de temperamentul fiecaruia, chiar si dupa o saptamana. Oamenii nu raman la fel de-a lungul anilor, se schimba, au noi experiente, noi obiceiuri. Omul de care te-ai indragostit acum 20 de ani nu mai este acelasi. Iar daca il iubesti la fel de mult vrei sa stii si mai multe despre el. Iar daca doi oameni se iubesc si se inteleg vor gasi si caile care sa le condimenteze viata sexuala.
 
6.Daca exista potrivire intre partenerim relatia decurge de la sine. Aceasta idee poate crea un dezinteres fata de partener, ceea ce acesta va simti imediat,O relatie solida are la baza multe elemente, nu numai compatibilitatea partenerilor. Un cuplu trebuie sa invete sa functioneze ca o echipa, sa coopereze, sa colaboreze, sa ia decizii impreuna, sa nu-si poarte pica daca au avut un conflict, sa interactioneze pozitiv, sa-si arate bunavointa reciproc, iar starile de iritare sa fie cat mai rare.
blank