Sport, Stiri

Penitenciarul Rahova aprobă eliberarea lui Copos

Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat liberarea condiţionată a lui Gheorghe Copos, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 urmînd să analizeze în 11 februarie dacă acesta va fi eliberat, după ce a executat o treime din pedeapsă.

blank

Gheorghe Copos întrunea condiţiile de liberare condiţionată, astfel că la nivelul Penitenciarului Rahova a fost întrunită o comisie care a analizat posibilitatea ca fostul acţionar majoritar al Rapidului să iasă din închisoare. Un judecător de supraveghere a pedepselor privative de libertate a stabilit, în urma analizării documentelor, că Gheorghe Copos poate fi liberat condiţionat.

Raportul comisiei a fost trimis Judecătoriei Sectorului 5, instanţă care va decide dacă Gheorghe Copos poate sau nu să fie eliberat. Indiferent de decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5, hotărîrea va putea fi contestată, sentinţa definitivă în acest caz urmînd să fie dată de Tribunalul Bucureşti, conform Mediafax.ro.

George Copos iese din puşcărie! Fostul patron al Rapidului se află în Penitenciarul Rahova din data de 4 martie, cînd a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti în “Dosarul Transferurilor” de magistraţi la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. După scurt timp, fostul patron al Rapidului avea să primească, însă, o nouă lovitură, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. În 5 decembrie 2014, instanţa a dispus contopirea pedepselor, astfel că Instanţa a decis ca George Copos să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani, la care a adăugat încă şase luni, avînd în vedere că respectivele infracţiuni sînt concurente.

Comisia de Liberare Condiţionată s-a autosesizat. Iese din puşcărie!

Totuşi, Copos a primit o veste bună pe 15 ianuarie 2015. Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia omului de afaceri în cazul deciziei din decembrie 2014 a instanţei, nu s-a mai aplicat sporul de pedeapsă, astfel că fostul patron al Rapidului a rămas cu sentinţa de patru ani de închisoare cu executare. Între timp, Copos, care va împlini 62 de ani la sfîrşitul lunii martie, a obţinut scurtarea pedepsei pentru că a muncit în Penitenciarul Rahova, pentru bună purtare şi pentru scrierea unei cărţi. Moment în care Comisia de Liberare Condiţionată din cadrul închisorii unde se află încarcerat boss-ul de la ANA a fost de acord cu cererea de liberare condiţionată a lui Copos după ce s-a constatat că acesta îndeplineşte termenul legal pentru a fi scos din închisoare. Cererea a fost înregistrată pe 15.01.2015, iar primul termen va avea loc pe 22.02.2015. Dată la care Copos poate fi eliberat! 

“Este evident că decizia aparține instanței de judecată, dar este aproape de eliberare din moment ce această intenție este susţinută de organele de ordine și control. George Copos era foarte entuziasmat”, au precizat surse din anturajul fostului patron al Rapidului.

COPOSSS

Avocatul confirmă: “Copos îndeplineşte toate condiţiile!”

FANATIK.RO a stat de vorbă cu Ioan Cazacu, unul dintre avocaţii lui George Copos, care a confirmat faptul că fostul patron al Rapidului îndeplineşte condiţiile de liberare condiţionată. Apărătorul boss-ului de la ANA a ţinut să precizeze că nu clientul său a fost cel care a solicitat să fie liberat condiţionat. “Este adevărat, pe 25 februarie este primul termen pentru liberarea domnului George Copos. Nu a invocat nici o problemă de sănătate. Mai mult, cererea nu îi aparţine. Este făcută de Comisia de Liberare din cadrul Penitenciarului, care a constatat că domnia sa îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat!”, a spus Cazacu, unul dintre cei mai reputați avocați din România pe Drept Penal.

ion-cazacu-foto-octav-ganea

Se află de 11 luni la Rahova

Conform Noului Cod Penal, Copos poate fi eliberat condiţionat după ce ispăşeşte cel puţin jumătate din pedeapsa finală. Fostul patron al Rapidului a executat, pînă în prezent, aproape 11 luni de detenţie, iar Cazacu a explicat cum a fost posibil ca membrii Comisiei de Liberare din cadrul Penitenciarului Rahova să solicite scoaterea lui Copos din închisoare. “Chiar dacă nu a trecut nici un an de zile de cînd se află în detenţie, Comisia a ţinut cont de activităţile domnului Copos. Cînd este introdusă o astfel de acţiune, organele autorizate ţin cont de activităţile deţinutului, de munca prestată şi dacă a avut un comportament ireproşabil. Domnul Copos le îndeplineşte, a lucrat la tîmplăria din cadrul Penitenciarului. Mai mult, a şi scris”, a precizat avocatul lui Copos pentru FANATIK.RO. Dacă nu ar fi prestat activităţi în închisoare, fostul patron al Rapidului ar fi intrat în Comisia de Liberare abia după 16 luni de detenţie.

copos (1)

A muncit la tîmplărie şi a scris cărţi

Din momentul în care a fost încarcerat, Copos s-a ţinut departe de scandaluri. A interzis familiei să vorbească în numele său, iar în închisoare a scris o “lucrare stiinţifică”: monografia satului natal, Tîşnad. De asemenea, fostul patron al Rapidului a terminat de redactat şi o carte pe teme de economie. “Domnul Copos s-a apucat să scrie o carte, însă nu am idee în ce domeniu. Are cunoştinţe de economie, dar nu pot spune că despre o asemenea carte este vorba”, dezvăluia Ion Taban, unul dintre oamenii de încredere a lui George Copos, pentru FANATIK.RO, la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

Primul “greu” din fotbal care iese!

După mai multe termeni şi amînări, Curtea de Apel a anunţat, pe 4 martie 2014, sentinţele în “Dosarul Transferurilor”. În total, opt oameni de fotbal au fost trimişi după gratii: George Copos (3 ani şi 8 luni), Mihai Stoica (3 ani şi 6 luni), Cristi Borcea (6 ani şi 4 luni), Ioan Becali (6 ani şi 4 luni), Victor Becali (4 ani şi 8 luni), Jean Pădureanu (3 ani şi 4 luni), Gică Popescu (3 ani, o lună şi 10 zile), Gigi Neţoiu (3 ani şi 4 luni). Deşi nu are cea mai mică pedeapsă de executat, Copos poate fi primul liberat. Asta în condiţiile în care Jean Pădureanu trece prin clipe de neimaginat în puşcărie. “E foarte grav bolnav, e în cărucior şi nu mai poate să meargă”, a spus Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF. “Lordul” are de executat cea mai mică pedeapsă, însă nu a putut desfăşura activităţi fizice sau intelectuale în penitenciar pentru a i se scădea zile din pedeapsă, asemeni lui Copos.

blank