Ce ameninţări vin din Univers spre Pământ! Credeţi că e nevoie de un Bruce Willis?!

NASA

In cadrul reuniunii NASA Innovative Advanced Concepts (NIAC) desfasurata recent la Universitatea Stanford din Statele Unite, a fost dezvaluit un plan, care prevede un posibil atac nuclear in spatiu impotriva unor asteroizi care ameninta Pamantul.

Acesti asteroizi periculosi ar putea fi distrusi cu ajutorul unei bombe nucleare, chiar daca timpii de avertizare ar fi de o saptamana sau mai putin.

„Noi avem solutia, folosind conceptul nostru de baza, care poate reduce amenintarea impactului unui asteroid, pentru orice nivel de avertizare”, a declarat Bong Wie, de la Universitatea de Stat din Iowa.

Cercetatorii lucreaza la realizarea unei nave spatiale numita Hypervelocity Asteorid Intercept Vehicle (HAIV). Aceasta s-a intalni cu asteroidul in adancul spatiului, apoi ar trimite o lovitura cinetica care s-ar indrepta spre obiectul cosmic pentru a provoca un crater in structura acestuia.

Imediat o bomba nucleara ar urma la o milisecunda si ar fi detonata in interiorul gaurii formate, ceea ce ar duce la sfaramarea asteroidului in milioane de bucati.

„Producerea acelui crater in masa asteroidului, special destinat pentru explozia bombei nucleare, va mari puterea distructiva de 20 de ori”, a spus Wie la reuniunea NIAC din 6 februarie.

Scenariul seamănă izbitor cu cel din filmul „Armagedon”, în care eroul salvator este interpretat de Bruce Willis, bineînţeles!

 

 

Citeste si...
Gigi Becali nu mai are voie să iasă din închisoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.