UPDATE 15.10 – Preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor spune că nu este nevoie de audierea ministrului Apărării în cazul Turcescu, aşa cum ceruse fostul ministru Dobriţoiu.

turcescu

UPDATE 13.20 – Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, marţi, că procurorii verifică deja dacă a fost încălcată legea penală în cazul declaraţiilor făcute de jurnalistul Robert Turcescu.

Tiberiu Niţu a subliniat că nu este nevoie de o plângere în acest caz.

Ştire iniţială 11.50
Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, fost ministru, a cerut audierea actualului ministru al Apărării, Mircea Duşa, în cazul jurnalistului Robert Turcescu, care a dezvăluit la un post de televiziune că a fost ofiţer acoperit.

„Domnul Turcescu, în delirul său mediatic, a adus atingere gravă reputaţiei Armatei. Şi, în acest sens, o să abordăm acest subiect în reuniunea Comisiei de Apărare şi o să propun audierea ministrul, a responsabililor din minister care s-au ocupat de plăţi, şi a şefului DGIA”, a declarat, marţi, Corneliu Dobriţoiu.

Dacă există încălcări ale legii, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe, precizează un comunicat al MapN.

Citeste si...  Președintele Iohannis nu crede că se poate relua votul pentru ridicarea imunitații lui Oprea