Minerii de la Complexul Energetic Oltenia au organizat un protest de amploare fiind nemulțumiți că urmează disponibilizări masive, în urma cărora aproximativ 3.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă.

Aceştia s-au organizat şi au pornit pe jos spre Capitală pentru a cere socoteală premierului. Ortacii au plecat din faţa Termocentralei Rovinari din Târgu Jiu şi cînd vor termina de parcurs cei 320 de kilometri până la Bucureşti, vor merge la Guvern pentru a depune un memorandum.

„Domnilor guvernanţi, dacă vreţi să disponibilizaţi sau să trimiteţi în şomaj pe cineva, disponibilizaţi Guvernul sau trimiteţi în şomaj premierul, Parlamentul sau preşedintele României. Complexul Energetic Oltenia este emblema poporului român, reprezintă ideea de muncă cinstită şi responsabilitate deplină faţă de valorile naţionale”, a arătat liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, într-un comunicat de presă.
La marş participă reprezentanţi ai fiecărui sindicat din Federaţia Naţională Mine Energie, dar „sunt semnale că şi societatea civilă vrea să se alăture, şi chiar oameni simpli din Gorj, sătui de sărăcia în care trăiesc”, potrivit preşedintelui Sindicatului Liber EMC Roşia, din Rovinari, Aurelian Constantinescu.

Citeste si...
Guvernul ignora deciziile Justitiei de dragul unor milionari apropiati PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.