Actualitate, Featured

OMAGIU ADUS DE FUEGO MUZICII UȘOARE ROMÂNEȘTI PE SCENA TEATRULUI NAȚIONAL DIN BUCUREȘTI!

 

blankNu sunt mulți artiști care mai întorc privirea și în trecut și care ar face tot posibilul ca să promoveze ce a fost, pentru a reuși să țină vie flacăra unui gen pe care mulți l-au aruncat deja la coș. Este vorba despre muzica ușoară românească, cea pe care Paul Surugiu-Fuego a omagiat-o printr-un turneu eveniment, ce a trecut prin 15 orașe, încheindu-se cu seara de gală, luni, la Naționalul din București, acolo unde show-ul a durat aproape trei ore, cu o sală plină, cu lumini și decoruri speciale, cu surprize, invitați și cu peste 10 ținute de scenă schimbate de artist, acesta spunând că orice produs, dacă e amabalat corect și coerent, e mult mai atractiv.

blank

Astfel se face că în țară, Fuego, alături de Stela Enache și Marina Florea, au jucat spectacolele TU EȘTI PRIMĂVARA MEA sold-out, reușind astfel să promoveze genul pe care-l cântă, dar și să aducă o reverență pentru memoria celor ce au făcut ceva în această profesie, de la Dumitru Lupu, care a dispărut prematur anul trecut la 64 de ani, până la Marius Țeicu, Florin Bogardo, Marcel Dragomir, Horia Moculescu, Dan Spătaru și mulți dintre cei care au conturat muzica anilor 70-80-90, având nenumărate succese și o priză fenomanală la public.

blank

Și nu s-a adresat doar melomanilor acest concert, media de vârstă în sală fiind, potrivit spuselor protagoniștilor, de 30-40 de ani, dovadă că oamenii au nevoie de melodicitate și texte speciale. La Teatrul Național, Fuego a emoționat audiența cu două momente unice alături de George Nicolescu, dar și de maestrul Dorel Vișan, care la cei 81 de ani, a recitat într-un duet cu Paul Surugiu, un poem despre condiția actorilor români și despre valoarea lor inestimabilă, pe ecran rulând imagini cu cei mai mari actori ai tuturor vremilor din România. Iată ce spune Fuego:

Recunosc că nu mă așteptam deloc ca turneul „TU EȘTI PRIMĂVARA MEA” să se bucure de reacții atât de puternice. Oamenii sunt nostalgici și rememorează cu drag șlagărele de cândva, melodiile ce i-au făcut mai fericiți pe parcursul anilor, iar eu sunt satisfăcut că am putut face ceva pentru genul care m-a consacrat și care-mi aduce numeroase satisfacții în continuare. N-a murit muzica ușoară românească, ba dimpotrivă, e mai vie și mai actuală ca oricând. Și-ar fi păcat să nu-i dăm mai multă atenție, să o promovăm și să o ascultăm, pentru că peste ani, muzica părinților va deveni muzica celor ce azi sunt copii și tot așa, din generație în generație.
Nu e un spectacol ușor, două ore și jumătate, dar adună laolaltă decade întregi de succese, amintiri, melodii de aur și parte din sufletul meu și-l vom continua, în alte 10-11 orașe, în luna mai!
 (Paul Surugiu-Fuego)

blank blank

blank