Ridurile fac parte din procesul de imbatranire. Te astepti sa faci riduri pe masura ce timpul trece. E o batalie pe care nu ai cum s-o castigi. Totusi, unele obiceiuri pe care le avem pot aduce ridurile mai devreme decat ne-am fi dorit.

 masca-anti-riduri

Iata cateva obiceiuri care creeaza riduri.

 

1. Fumatul

Fumatul este principala sursa a aparitiei ridurilor. “S-au facut studii pe gemeni fumatori si nefumatori care au scos la iveala dovezi covarsitoare in aces sens”, spune dr. Joel Schlessinger, dermatolog si chirurg esthetician.

 

2. Alimentatia necorespunzatoare

Daca vrei sa ai o piele tanara si sanatoasa, atunci ocoleste orice aliment bogat in zahar sau cu indice glicemic mare. “In procesul de descompunere, moleculele de zahar ataca proteinele din piele, inclusiv colagenul”, spune dr. Roshini Rajapaksa, gastroenterolog. In acest fel, pielea isi pierde din elasticitate. Zaharul procesat si carbohidratii contribuie la accentuarea inflamatiilor care produc enzime ce distrug colagenul si elastina din piele. Asa apar ridurile.

 

3. Consumul de alcool

Alcoolul deshidrateaza pielea si, cu timpul, isi va pierde elasticitatea. In plus, alcoolul are un impact negativ asupra vitaminei A din organism, un antoxidant foarte puternic care are grija si de sanatatea pielii, fiind vital in regenerarea celulelor. “Vitamina A este foarte importanta pentru productia de colagen. Fara el, pielea isi pierde din elasticitate”.

 

4. Guma de mestecat

Obiceiul de a mesteca guma duce la aparitia ridurilor, in special in partea inferioara a gurii.

Citeste si...  Scapa de riduri: 3 retete miraculoase !