O femeie de 67, din Iași, a fost înșelată cu 6.000 de euro de mai multe persoane necunoscute, care au convins-o să le trimită bani. Acestea au creat conturi false de Facebook și au convins-o pe femeie, medic ieșit la pensie, că vor să vină în România să investească în cercetarea medicală.

O femeie a fost abordată pe Facebook de mai multe persoane care i-au spus că au nevoie urgent de bani pentru a debloca niște conturi. Potrivit unor surse din anchetă, cei care au contactat-o i-au spus femeii, cadru medical ieșit la pensie, că sunt investitori în domeniul medical și că vor să vină în România pentru a dezvolta proiecte de cercetare, dar banii pentru investiții ar fi blocați în conturi, iar pentru a-i debloca au nevoie de alți bani.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei rețele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute, care în discuţiile purtate s-ar fi prezentat sub diferite identităţi şi profesii nereale și ar fi indus-o în eroare în scopul de a le remite bani. Astfel, în luna octombrie 2018, femeia ar fi virat 6.000 de euro în contul unui bărbat, de 32 de ani”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Citeste si...
Divortul fostului rege al Malaeziei de fosta Miss Moscova, un gest misterios, ce naşte şcenarii

Unul dintre cei care au înșelat-o pe femeie a fost identificat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în București.

În urma unor percheziții, acesta a fost reținut și dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

„În urma percheziției au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, a declarat Ioana Bîlea.

Bărbatul de 32 de ani, care potrivit unor surse din anchetă este nigerian, a fost pus sub control judicar pentru 60 de zile, iar ancheta continuă în acest caz.