O familie din Galați a traficat, timp de patru ani, tinere în Germania, obligându-le să se prostitueze. Rețeaua a fost destructurată de procurorii DIICOT.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au destructurat astfel, pe 25 august, reteaua de trafic de minori si trafic de persoane, care a actionat în Germania timp de patru ani. Pentru a scăpa de răspudnerea penală, membrii grupării eliberau fetele în momentul în care erau alertați că rudele victimelor au depus plângeri la poliție, scrie vremeanoua.ro.

„Este de precizat faptul cã unele dintre victimele majore si minore au fost lãsate sã revinã în România doar în momentul în care inculpatii au aflat cã rudele tinerelor au formulat plângeri la organele de urmãrire penalã”, se aratã în comunicatul DIICOT.

Trei bărbați au fost arestați preventiv, iar două femei au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

„La data de 25 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au dispus retinerea pentru o perioadã de 24 de ore a inculpatilor Puiu Nelu, Puiu Cornel Constantin, Puiu Veta, Aramã Denisa si Lupu Dragos, cu vârste cuprinse între 21 si 53 de ani, într-o cauzã privind destructurarea unui grup infractional organizat, specializat în sãvârsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane, în formã continuatã. La aceeasi datã, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au dispus luarea mãsurii controlului judiciar fatã de inculpatele M. E.-A., în vârstã de 28 de ani (cunoscutã cu antecedente penale în Germania) si P. I.-M., în vârstã de 24 de ani (fãrã antecedente penale), pentru sãvârsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane.”, se mentioneazã în comunicatul DIICOT.

Citeste si...
Soluție RUSEASCĂ contra PROSTITUȚIEI. Clienţii să se căsătorească cu ”fetele”

Printre victimele rețelei se numărau și minore,

„În fapt s-a retinut cã, perioada 2014 – iulie 2019, în baza aceleiasi rezolutii infractionale, la diferite intervale de timp, inculpatii au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, trei persoane vãtãmate minore (una dintre ele diagnosticatã cu diabet) pe care prin constrângere psihicã si fizicã, prin mentinere în teroare si santaj emotional, limitându-le libertatea de comunicare si miscare, le-au transportat, transferat, adãpostit, primit, supravegheat si controlat în scopul exploatãrii sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locatii din Germania.

De asemenea, în perioada 2015 – aprilie 2019, inculpatii au recrutat prin inducere în eroare, utilizând aceeasi metodã „Loverboy”, alte cinci victime majore, pe care prin violentã fizicã si verbalã, le-au transportat, transferat, adãpostit, primit, supravegheat si controlat în scopul exploatãrii sexuale, pe perioade diferite de timp, în diferite locatii pe raza municipiilor Brasov si Galati precum si pe teritoriul Germaniei.

Sumele de bani obtinute de cãtre membrii grupului din activitatea infractionalã au fost stabilite la peste 310.000 de euro.”, se mai scrie în comunicatul DIICOT.