Economic

Noutati despre certificat energetic Bucuresti si Constanta

Piata certificatelor energetice prezinta un interes continuu, mai ales dupa introducerea obligativitatii acestora, incepand cu anul 2013. Chiar si inaintea acestei perioade pentru locuintele cumparate prin credit imobiliar era nevoie de certificat energetic. In Romania exista multe locuinte care sunt tranzactionate prin credit imobiliar sau programul Prima Casa, dar si multe imobile care sunt inchiriare si au nevoie de acest document. Incepand cu anul 2016 a devenit obligatorie afisarea certificatului energetic pentru cladirile avand o suprafata mai mare de 250 mp. Cladirile care va trebui sa afiseze obligatoriu certificatul energetic sunt cele vizitate frecvent de public. In aceasta categorie regasim cladirile de birouri, de comert, scoli, gradinite, spitale sau alte cladiri. Amenzile au devenit importante si ajung pana la 2500 lei, probabil suma in care ar putea sa se incadreze auditorul energetic pentru a elibera certificatul pentru cladirea respectiva. Prin urmare este putin probabil ca respectivii administratori ai cladirilor sa nu respecte legea si sa intocmeasca actul mentionat.

Auditorii energetici devin din ce in ce mai numerosi, din acest motiv preturile percepute pe piata cunosc o usoara scadere. Desi s-a ajuns la un pret destul de scazut daca vorbim de certificat energetic pentru o garsoniera, de numai 130 lei, preturile cresc atunci cand este vorba de audit energetic. Complexitatea acestuia si volumul de munca ridicat conduce la preturi care sunt variabile de la un auditor la altul. Raportul de audit energetic este necesar in cazul modernizarii imobilelor, pretul unui astfel de studiu incepe la 2000 lei. In cazul anveloparii imobilelor colective este de asemenea obligatoriu sa se realizeze audit energetic, pentru a se stabili care sunt masurile optime din punct de vedere economic cat si energetic. In marea majoritatea a cazurilor daca se izoleaza cu 10cm peretii exteriori, inlocuirea tamplariei si 20cm de izolator pe terasa imobilului, este suficient pentru respectarea rezistentelor termice minime in vigoare. Nu trebuie insa uitate si instalatiile cladirii care trebuie inlocuite si izolate, ne referim la cele existente in subsol.

Pentru obtinerea unui certificat energetic in Bucuresti si Costanta, echipa noastra de auditori energetici va ofera cel mai bun pret al pietei, incepand de la 130 lei. Eliberarea certificatului energetic se face in maxim 24h de la obtinerea tuturor datelor necesare. Termografia cladirii sau termoviziunea este un alt serviciu pe care-l oferim, mai ales ca aceasta metoda de determinare a neuniformitatilor din anvelopa nu se poate face decat in sezonul rece, deci se apropie perioada propice imbunatatirii performantei energetice a cladirii dumneavoastra.

blank