Nicușor Dan primarul general al Bucureștului sepune că se pare că datoria curentă a Primăriei Capitalei este undeva la 4 miliarde lei. Să vedem care e eșalonarea plăților, astfel încît să menținem corabia la suprafață”.


Aceasta este declarația publică a lui Nicușor Dan primarul general al Capitalei. Acesta a mai spus el că pe bucureșteni îi așteaptă o iarnă grea. Afirmația a fost făcută înainte de comunicarea rezultatului final. Dacă ar fi fost vorba despre un începător în politică, despre un lipitor de afișe, mai treacă-meargă. Omul bate cîmpii, nu contează ce zice, iar noi avem treabă. Dar este vorba de noul primar al Capitalei, de omul care umblă noaptea pe la Cotroceni. Adică de omul de încredere al președintelui Klaus Iohannis, de mîndria alegerilor pentru liberali. Și, pe deasupra, doctor în matematică!

Ei bine, matematicianul cu poftă de dreptate și put‎ere lucrează cu „se pare“ cînd este vorba despre sume astronomice. Nu știe care este cifra exactă. „Se pare” înseamnă că a auzit-o pe la colțuri. Altfel, nu văd de ce doctorul în matematici lucrează cu „se pare”.
Se pare că trei înmulțit cu trei ar face nouă? Se pare că Nicușor Dan a cîștigat alegerile! Se pare că l-au ajutat și serviciile și au lucrat pentru el la greu. Se pare că C. Gușă a avut dreptate. Se pare că sutele de procese deschise de organizația condusă de el (Salvați Bucureștiul) au fost doar un instrument de presiune. Dacă le abandonează și retrage plîngerile înseamnă că ele erau doar țîfna și găselnița unui închipuit contorsionat. Iar, dacă le menține, nu-i decît dovada absurdului în care s-a aventurat. Se pare ca Nicușor Dan este aerian.
Se pare că previziunile sale despre 10-15 spargeri pe zi în rețeaua de încălzire a Capitalei sunt doar previziunile unui ins care a exersat la bătut cîmpii iar acum, fără să aibă date corecte despre starea Bucureștilor‎, se aventurează în profeții.
De mîine sau de poimîine, adică d‎e marți sau miercuri, Nicușor Dan va fi primar. Un fel de primar!
Să vedem ce va face Nicușor Dan cu datele exacte!
Se pare că ciufulitul matematician de altădată a dat în boala filosofării și a politichiei.

Text de Cornel Nistorescu

Citeste si...
Ţara unde bătrânii preferă să intre la puşcărie decât să stea singuri în casele lor