media_138743826566451100Actorul avea 72 de ani şi problemele de sănătate din ultima perioadă l-au forţat să renunţe la actorie.

 

Nae Lăzărescu a murit, la 72 de ani

 

Îndrăgitul actor de comedie suferea de mai multe afecţiuni

Actorul Nae Lăzărescu a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, a anunţat Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Comedie „Constantin Tănase”. Renumitul actor de comedie suferea de mai multe afecţiuni şi a fost nevoit să renunţe la actorie.

 

În ultima perioadă a fost ţintuit la pat. Maestrul Nae Lăzărescu nu se mai putea deplasa decât cîţiva paşi, pentru că obosea foarte repede. Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate.

 

Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul „Constantin Tănase”. Pentru asta ar fi acceptat şi să fie doar portar al teatrului.

 

Actriţa Stela Popescu a povestit că: „L-am văzut acum o lună. A jucat şi în toamnă, şi în luna septembrie, de aproximativ două luni n-a mai jucat”. Actriţa a explicat că şi-l va aminti pe Nae Lăzărescu ca pe „un om care se tinea de şotii, de glume, am atâtea amintiri, era plin de glume si avea o memorie excepţională, aşa că aducea foarte multe în lumea teatrului românesc”.

 

Citeste si...  Tudorel Toader o dă cotită când vine vorba despre OUG pe Codurile Penale

Faimosul actor român s-a nascut pe 8 septembrie 1941. Nae Lăzărescu era cunoscut mai ales pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alaturi de partenerul sau de scena, Vasile Muraru.

 

Vasile Muraru, colegul şi partenerul de scenă al lui Nae Lăzărescu, a vorbit, despre trecerea în nefiinţă a acestuia: „Dumnezeu să-l ierte. Vă daţi seama că eu sunt ca şi în familie, aşa că am auzit vestea morţii sale imediat ce s-a întâmplat.

 

Am primit vestea cu mare bucurie, pentru că am înţeles că a pornit spre lumină, că s-a liniştit, s-a dus către Dumnezeu şi că, alături de multe alte talente, este în Ceruri. Discreţia de care a dat el dovadă ca să nu întristeze lumea merită respectată şi acum.

 

Şi-a iubit colegii, teatrul, scena… Constantin Tănase a fost viaţa lui. Am vorbit ultima oară alaltăieri… am vorbit mai multe”, a mai spus Vasile Muraru.

 

Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus, vineri la prânz, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase, a precizat Alexandru Arşinel. Sâmbătă, Nae Lăzărescu va fi înmormântat la Focşani.

 

A jucat şi în filme, printre care „Grăbeşte-te încet”, „Şantaj”, „Baloane de curcubeu”, „Căsătorie cu repetiţie” şi „Viraj periculos”. De asemenea, în animaţia „Maşini”, i-a dat voce personajului Clang.