O strategie puternică de marketing digital este alcătuită din mai multe componente diferite. De la social media la motoarele de căutare, poate fi dificil să știți asupra cărui lucru trebuie cu adevărat să vă concentrați atenția. În timp ce fiecare parte a strategiei dvs. de marketing digital este importantă pentru promovarea eficientă a afacerii dvs. online, unele elemente vor fi mai importante decât altele.

De exemplu, conținutul pe care îl creați este, fără îndoială, cea mai importantă parte a eforturilor dvs. de marketing digital. Conținutul nu numai că vă ajută să vă construiți încrederea și să vă conectați cu publicul țintă, dar acționează ca și combustibil pentru alte tehnici de marketing. Este baza pe care vă promovați afacerea online, deci este esențial să îi acordați atenția pe care o merită.

Iată trei motive pentru care conținutul este atât de important pentru strategia dvs. de marketing digital:

Conținutul vă educă publicul

Educația este primul pas pe care îl are un potențial client atunci când decide dacă un produs sau serviciu este potrivit pentru el. Înainte de a putea alege, trebuie să înțeleagă pe deplin opțiunile pe care le are la dispoziție. Aceasta înseamnă că trebuie să aveți conținut care să îi educe în mod corespunzător pe membrii publicului despre ceea ce puteți oferi.

Conținutul educațional are, în general, forma unor postări pe blog, unor pagini de produse, a paginii dvs. de pornire și a paginilor „despre”. Cu toate acestea, poate include și tutoriale, recenzii și alte materiale care oferă clienților resursele de care au nevoie pentru a lua decizii de cumpărare în cunoștință de cauză. Conținutul educațional ar trebui să se concentreze pe informarea publicului țintă cu privire la afacerea și ofertele dvs.

Pentru a vă educa publicul prin conținutul pe care îl creați, trebuie să vă concentrați asupra întrebărilor sau preocupărilor pe care le aveți. Când vă adresați publicului dvs. țintă, luați în considerare problemele pe care le-ar putea încerca să le rezolve și modul în care produsele sau serviciile dvs. îl scutesc de aceste probleme. Conținutul dvs. educațional ar trebui să se concentreze asupra soluțiilor pe care le oferiți și asupra modului în care îi puteți ușura viața.

2. Conținutul combustibililor SEO

Motoarele de căutare sunt o resursă de tip „go-to” oricând cineva are o întrebare sau o preocupare. Aceasta înseamnă că optimizarea conținutului dvs. pentru a apărea în căutările relevante, vă poate ajuta să atrageți noi clienți potențiali pe site-ul dvs. Cu toate acestea, pentru a vă alimenta strategia de optimizare seo a motoarelor de căutare, trebuie să aveți un conținut puternic.

SEO se învârte în jurul destinației de plasare a cuvintelor cheie, a backlink-urilor și a vizitatorilor site-ului, iar conținutul dvs. vă permite să creați pagini web care alimentează fiecare dintre aceste componente. Fără conținut, nu ați avea unde să plasați cuvintele dvs. cheie, nicio pagină pe care vizitatorii să o citească și nicio informație pentru alte site-uri cu care să vă conectați. Cu toate acestea, dacă creați articole minunate, de care publicul dvs. țintă este încântat, veți descoperi că nu este greu să ajungeți în partea de sus a listelor cu rezultatele motorului de căutare.

Crearea de conținut și advertoriale SEO ar trebui să meargă întotdeauna mână în mână. Când vă gândiți la cititorii dvs. în primul rând, veți putea crea conținut care oferă o valoare clară audienței dvs. Dacă publicului dvs. țintă îi place conținutul pe care îl creați, strategia SEO va fi mult mai reușită.

Conținutul conduce spre Strategiile Social Media

Platformele dvs. de social media sunt una dintre cele mai bune modalități de a vă conecta cu publicul țintă. Ca instrument puternic pentru stabilirea relațiilor autentice cu baza de clienți, social media vă oferă o cale directă de a purta conversații, de a obține feedback și de a direcționa noi clienți pe site-ul dvs. Cu toate acestea, acest lucru este alimentat de crearea de conținut puternic.

Conținutul dvs. vă permite să puneți accent pe conversațiile dvs. din social media. În timp ce există multe lucruri pe care le puteți spune într-un postare pe Tweet sau Facebook, conținutul bun încurajează audiența dvs. să-l citească pentru a afla mai multe informații. Acest lucru vă ajută să stabiliți o legătură mai bună cu publicul țintă. În plus, puteți obține și mai mulți vizitatori pe site-ul dvs., unde puteți strânge informații despre ei pentru a-i transforma în cumpărători.

Conținutul dvs. este fundamentul strategiei dvs. de marketing digital. Cu ajutorul lui veți încerca să atrageți atenția de care aveți nevoie pentru a strânge clienți potențiali și a-i transforma în clienți plătitori. Atunci când creați conținut bun, veți avea mai mult succes în marketing-ul digital.

Citeste si...
Un producător dezvăluie cum suntem păcăliţi de scenele din filme porno. Vei ramane surprins!