În perioada în care Monica Macovei era ministrul Justiției, aceasta a cerut în două instanțe extrădarea lui Gregorian Bivolaru din Suedia.

Monica Macovei lansează un avertisment pentru Antena 3:

„MinicunA3 ne arată că M10 contează în viața politică a României și în alegerile din anul acesta. Recunosc – și nu regret – că eu nu mă uit la MinciunA 3. Sunt însă oameni care se mai uită, ca să râdă sau să dovedească serialul de minciuni despre mine și despre alții. Acum, minciunile postului sunt despre activitățile mele, ca ministru al Justiției, în cazul Gregorian Bivolaru, fără să mi se ceară punctul de vedere. De aceea, avertizez MinciunA 3 și pe toți cei care au aruncat minciuni despre mine că am documente. Minciunile despre mine pe Antena 3 au crescut în intensitate pentru că am susținut aplicarea deciziei definitive a justiției de confiscare a imbolilului din care MinciunA 3 încă transmite, deși în presă se relatează că încă din octombrie 2015 are un alt spațiu inchiriat pentru emisie.

Gregorian Bivolaru a fugit din România în 2004 şi a ajuns în Suedia unde a primit azil politic în 2005. După ce am preluat funcţia de ministru, în aprilie 2005 am trimis două cereri de extrădare a lui Gregorian Bivolaru către Ministerul de Justiţie din Suedia, ambele respinse de autorităţile suedeze”.

Europarlamentarul a spus că cererile de extrădare pentru Gregorian Bivolaru au fost făcute în 11 aprilie 2005 și în 26 aprilie 2005 – ambele fiind emise în baza cererii făcute de Curtea de Apel București. Prima cerere viza executarea mandatului de arestare preventivă, iar a doua exercitarea urmăririi penale.

Citeste si...
"Omenia" lui Oprea, invocată în cazul morții lui Gigină

Cererile au fost respinse de către autoritățile suedeze cărora le-a și cerut explicații pentru acest lucru – „am cerut Corpului de Control al Ministerului Justiţiei să ancheteze dacă angajaţii au transmis toate datele solicitate şi am cerut CSM să verifice şi să ia măsuri dacă va constata abateri ale unor procurori sau judecători în acest caz, pentru ca acordarea azilului politic unui cetăţean român în anul 2005, când nu mai eram în dictatura comunistă, a fost gravă şi de aceea trebuia verificată”.

Monica Macovei își încheie declarația: „Toate demersurile mele ca ministru au fost publice, inclusiv Raportul Corpului de Control şi corespondenţa cu CSM, fiind dezbătute în presa vremii. Raportul Inspecţiei Judiciare a CSM a arătat că cererea mea, ca ministru, de a fi verificată şi activitatea procurorilor şi judecătorilor în cazul Bivolaru ar fi ‘o imixtiune în actul de justiţie’, aşa că CSM nu a mai verificat nimic. Nimic nou despre CSM-ul din acele vremuri. La atâţia ani distanţă, tot cei care au rămas nesancţionaţi şi prietenii lor politici sunt şi cei care arată astăzi cu degetul şi acuză”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.