Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat, în contextul în care Ministerul Educației a primit o alocare bugetară mai mică decât în mod normal, că lucrurile trebuie privite integrat, în sensul în care trebuie analizat și ce anume va primi ministerul prin fonduri europene, relatează MEDIAFAX.

Ministrul Educației Monica Anisie a declarat, marți, în cadrul unei declarații de presă, în condițiile în care Ministerul Educației a primit mai puțini bani pentru investiții de la buget, că lucrurile trebuie privite integrat și că prioritățile sale rămân în aceste condiții cele pe care și le-a asumat încă de la începutul mandatului.

„Vorbim despre o alocare bugetară care a fost publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor, vom face o analiză la nivelul Ministerului Educației, trebuie să privim integrat și ceea ce vom primi prin fonduri europene și după aceea vă putem răspunde. (…) Bineînțeles că primează (Educația, n.r) și întotdeauna am spus că educația și România educată nu se poate face fără să avem și o alocare bugetară corespunzîtoare, dar trebuie să privim integrat lucrurile și să ne concentrăm și asupra a ceea ce avem de făcut în viitor. Vorbim despre investițiile pe care le vom realiza în Educație și vom transmite un punct de vedere după ce se finalizează bugetul, nu înainte, deocamdată e în dezbatere publică”, a spus ministrul Educației.

Citeste si...
PSD a luat foc! Codrin Ștefănescu, DEZLĂNȚUIT la adresa lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Ludovic Orban și Dacian Cioloș

Anisie a menționat că prioritățile sale rămân aceleași pe care și le-a asumat încă de la preluarea mandatului, în ciuda faptului că bugetul alocat a fost diminuat.

„Așa cum am spus încă de la preluarea mandatului există priorități și anume, generalizarea programului masa caldă, realizarea integrată a acestui program cu Școala după școală și nu în ultimul rând, o altă prioritate a mandatului meu este masteratul didactic”, a conchis aceasta.

Totodată, ministrul Educației a precizat și faptul că, marți, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor (CNE) au fost prezenți la Ministerul Finanțelor unde a fost discutată problema burselor școlare și sociale.

„Am fost împreună cu reprezentanții CNE, pentru că eu susțin ceea ce ei își doresc pentru o educație de calitate, am fost acolo să-i sprijin pentru a obține burse pentru elevi, noi în bugetul ministerului am prevăzut sumele necesare pentru a acoperi bursele sociale, însă există niște probleme și niște solicitări ale elevilor n legătură cu bursele de performanță și bursele de merit, precum și cele de studiu, după cum bine știți, ele sunt alocate din bugetele administrației publice locale”, spune ministrul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.