Ministerul de Interne a lansat în dezbatere publică un proiect de modificări importante a Codului Rutier, prin care ar putea fi scăzute vârstele de obținere a permisiului de conducere pentru anumite categorii. Este vorba de permisele pentru șoferii de camioane și de autobuze.

Modificări la Codului Rutier prin excepție de la vârsta minimă prevăzută la alineatul (4) litera d), vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile C și CE este de 18 ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test.

„Vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D și DE este de 21 de ani”

(6) Prin excepțiede la vârsta minimă prevăzută la alineatul (4) litera e), vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D și DE este de 21 de ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test.

„Vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D și DE este de 23 de ani”
(7) Prin excepție de la vârsta minimă prevăzută la alineatul (4) litera e), vârsta minimă pentru eliberarea unui permis de conducere pentru categoriile D și DE este de 23 de ani, cu condiția ca solicitantul să dețină un certificat de competență profesională pentru atestarea unei calificări inițiale accelerate, acordat pe baza participării la un curs și a promovării unui test”, se arată în proiectul care se află dezbatere publică din data de 22 iulie 2020.

Categoria C vizează camioanele, iar categoria CE se referă la ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria C la care se adaugă o remorcă care are o masă totală mai mare de 750 de kilograme. În prezent, vârsta de obținere a acestor permise ese de 21 de ani, scrie fanatik.ro.

În ceea ce privește categoriile D și DE, în prezent, vârsta minimă a șoferilor cerută în momentul de față de Codul Rutier este de 24 de ani.


Citeste si...
Pandemia a dus la scăderea emisiilor de dioxid de carbon la nivelul din 2006

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.