Ministrul Munci Violeta Alexandru a refuzat să se testeze pentru COVID-19, în contextul în care premierul și-a anulat întâlnirile de luni și s-a izolat la birou până la primirea rezultatului testului făcut după ce a aflat că o persoană alături de care a participat la o emisiune, săptămâna trecută, a fost diagnosticată pozitiv cu noul coronavirus.

Mai mulți membri ai Guvernului au anunțat că se vor testa pentru a vedea dacă s-au infectat cu noul coronavirus, după decizia lui Ludovic Orban de a se izola și a face testul, printre care vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Monica Anisie, ministrul Educației declara la un post Tv.

Și Nicușor Dan, Primarul general ales al Capitalei, a anunțat că își face testul pentru COVID-19 și se izolează.

Pe de altă parte, Violeta Alexandru a refuzat să se testeze pentru că nu a fost contact direct.

Toți cei patru membrii ai Guvernului menționați au participat la evenimente împreună cu Ludovic Orban, conform agendei oficiale a premierului de după participarea de marți la emisiunea lui Silviu Mănăstire, diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus.

Ministrul Munci Violeta Alexandru a făcut un test pentru COVID-19 în martie, cu un rezultat negativ, după ce a intrat în contact, la fel ca mulți alți colegi, cu Vergil Chițac, senator PNL, confirmat cu această infecție.

Luni, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Tot în ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.537 de teste, ceea ce reprezintă o rată de pozitivare de aproape 25%.


Citeste si...
170.000 de americani, uciși de COVID, în doar 6 luni