Ministrul Finanțelor Florin Cîțu le dă copiilor o veste proastă și spune că nu sunt bani în buget pentru dublarea pensiilor.

La câteva minute după declarația lui Klaus Iohannis în care a spus că este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor, ministrul Finanțelor spulberă visul copiilor care așteaptă o decizie în acet scandal și spune că nu sunt bani.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că evoluția economiei va influența dinamica cheltuielilor cu asistența socială, precizând că dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare.

”Este o interperetare a ceea ce am spus eu, când am făcut legea bugetului. Tot ce trebuie să crească au fost incluse în buget. Am spus de alocații că au fost alocate după ce a fost aprobat bugetul. În acest moment nu sunt surse pentru alocarea alocațiilor.

Citeste si...
Lovitura dura pentru Gigi Becali

Orice economist va confirma ce am spus și eu. Susținearea cheltuielilor depide de evoluția bugetară.
Bugetul pentru 2020 e construit pe legislația în vigoare. Azi au fost alocate resursele pentru a plăti pensiile și salariile, mai departe nu știu”, a declarat Florin Cîțu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.