Mesajul lui Crin Atonescu pentru trădătorii din partid răsună la Congresul PNL!

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a transmis sâmbătă un mesaj „trădătorilor” din partid, arătând că „cine trădează încetează să mai existe”.

Crin Antonescu a spus că nu vrea să numere trădătorii, deşi a afirmat că lista este destul de lungă.

„Trădătorii iau ochii, pentru că sunt invitaţi la televiziuni, se agită, promit, candidează, înfiinţează partide, ţin citez ‘vie flacăra liberalismului’ (…), uneori chiar nu li se ştie nici numele chiar dintre noi, dar mesajul meu din capul locului al acestei aventuri de existenţă pe care am avut-o împreună este că numai cei din urmă, numai cei drepţi, numai aceia contează, numai aceia există pentru că cine trădează încetează să existe. Eşti ceva şi când trădezi nu mai exişti”, a afirmat Antonescu

Potrivit acestuia, PNL nu va putea să aibă în rândurile sale întotdeauna numai oameni ‘curaţi, devotaţi, dedicaţi, care să dea tot şi să nu ceară nimic’, dar este esenţial ca aceşti oameni să existe mereu şi ca viaţa şi istoria partidului să fie întrupată de ei.

Pe de altă parte, Antonescu a arătat că a făcut multe greşeli în timpul mandatului său şi le-a cerut iertare tuturor celor faţă de care a greşit.

„Cred la sfârşitul mandatului că am făcut destule greşeli. Tuturor celor faţă de care am greşit le cer iertare. Cred că au fost destule izbânzi, tuturor celor care au fost alături le mulţumesc”, a spus Antonescu

Antonescu a vorbit şi despre declaraţia lui Klaus Iohannis care a afirmat că el va avea un rol important în PNL, chiar în campania electorală.

‘Mulţumesc dlui preşedinte interimar, pot să fac mai mult’, i-a transmis Antonescu lui Iohannis, adăugând că poate să se ducă oricând, cu ‘bucurie, cu recunoştinţă şi cu sfială’, lângă preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, cu care ‘să ţină standardul, ştacheta de aspiraţie, de onoare, de curaj şi devotament sub care un preşedinte al liberalilor nu o va mai putea coborî’.

El le-a mulţumit liberalilor că i-au dat şansa ‘celei mai mari cinstiri’ din viaţa sa, respectiv de a servi PNL, iar cei aproximativ 1.500 de delegaţi prezenţi la Congresul liberalilor l-au aplaudat în picioare.

În ceea ce priveşte fuziunea cu PDL, Antonescu a declarat că PNL nu va renunţa niciodată la numele său.

‘Nu vrem să renunţăm la numele nostru şi nu vom renunţa niciodată. Nu vrem să renunţăm, deşi poate, uneori, este tentant, la povara unei istorii mari, care este istoria a 140 de ani a PNL şi care este parte esenţială a istoriei moderne a României’, a afirmat Antonescu.

Liberalii îşi aleg sâmbătă noua conducere, pentru funcţia de preşedinte candidând Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe.

Citeste si...  PNL viseaza cu ochii deschisi si il da repede picat din functie pe Ponta