Medicul Valeriu Gheorghiţă consideră că masca de protecţie va fi ultima dintre măsurile aplicate în prezent pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la care se va renunţa.

El a pledat pentru purtarea acesteia şi în sezonul rece, când se constată o creştere a numărului de viroze, transmite News.ro.

„Eu cred că la masca de protecţie se va renunţa ultima oară”, a afirmat medicul Valeriu Gheorghiţă, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că renunţarea la acest mijloc de prevenire a răspândirii virusului se va face „când vom avea cazuri sporadice (de boală – n.r.) şi când nu vom avea variante virale neacoperite de vaccin”.

„Am mai spus-o şi continui să spun: masca de protecţie ne protejează nu doar faţă de infecţia cu SARS-CoV-2, ci pentru toate celelalte infecţii care se transmit pe cale respiratorie. Eu cred că este o măsură de protecţie personală, pe care trebuie să o avem în vedere de aici înainte în fiecare sezon rece, când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă, trebuie să folosim acest mijloc de protecţie personală şi de protecţie a celor din jurul nostru”, a adăugat medicul.


Citeste si...
Nicuşor Dan, afirmă că, la iarna, vor exista sute de avarii la reteaua de termoficare