Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie din România este de părere că începerea campaniei de vaccinare antigripală reprezintă un lucru benefic.

”Nu avem încă izolate primele tulpini de virus gripal, însă totdeauna atunci când se intensifică circulaţia virusurilor care produc infecţii respiratorii, de multe ori putem să anticipăm şi un sezon gripal mai precoce. Este şi recomandarea OMS. Dacă începem mai devreme, atunci avem şi şansa unei acoperiri vaccinale mai bune, pentru că, cu siguranţă, oamenii vor apela la acest vaccin până la sfârşitul anul sau chiar şi în prima lună a anului viitor, în funcţie şi de contextul epidemiologic” a spus Alexandru Rafila.

Citeste si...
ACCIDENT în București: Un șofer de autobuz a intrat în 6 mașini, după ce a lovit noile borduri și a pierdut controlul autovehiculului

Potrivit INSP, în săptămâna 3-9 octombrie 2016, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 71.812, cu 37.4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (52.258).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.