Vanghelie: Coabitarea e bună. Cele două suspendări ale lui Băsescu, o greşeală

5614245_mediafax_foto_tiberiu_crisan_28379300

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, spune că pactul de coabitare dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu nu este o greşeală. Din contră, cele două încercări de suspendare a preşedintelui au fost nişte erori, afirmă Vanghelie. „Am susţinut prima încercare de suspendare când eram mai mic şi mai prost”, a spus Marian Vanghelie la o reuniune a social-democraţilor.

„Eu sunt din cei care nu cred că pactul de coabitare a fost o greşeală. Sunt două feluri în viaţă să rezolvi anumite lucruri: dărâmi zidul, ori cauţi o formulă intelectuală, cauţi să-i strângi pe toţi, cauţi să-i strângi pe preşedinte, preşedintele Senatului, cauţi să strângi societatea civilă lângă tine, nu există 700 de formule în actul de conducere, iar eu cred că, după toată nebunia care a existat, a fost o greşeală că am vrut să-l suspendăm la vremea respectivă. Şi prima dată, şi a doua oară a fost o greşeală. Am susţinut-o prima dată că am fost mic şi prost, a doua oară am crezut că nu e în regulă”, a spus Marian Vanghelie.

Referindu-se la exploatarea gazelor de şist şi la proiectul minier de la Roşia Montană, primarul sectorului 5 a spus că aceste proiecte trebuie explicate populaţiei, fără a diviza societatea.

„Cred că trebuie să facem de aşa manieră să întrebăm cu subiect şi predicat. Domnul preşedinte, sunteţi de acord şi consideraţi daca noi, Guvernul României, şi dacă noi partidele astea, x y z şi societatea civilă cu care premierul are obligaţia să se consulte şi cu sindicatele, consideraţi că aceste două proiecte sunt vitale pentru România, veniţi şi semnaţi pe acel pact, alături de noi, pentru România? Asta e problema. Că altfel ne batem în continuare, şi ne batem, preşedintele se duce la Bruxelles într-un fel, premierul s-a dus în America într-un alt fel şi unde ajungem?! Pe noi, ca naţie, nu ne ajută cu nimic”, a spus Vanghelie.

 

 

 

Citeste si...  Băsescu știe ce îl așteaptă: Garantez că voi ajunge în fața procurorilor