Adresa personală de email a fostului secretar de stat Hillary Clinton a fost folosită pentru o corepondeță care conţinea informaţii din cele mai secrete programe ale guvernului SUA.  I. Charles McCullough al III-lea, inspectorul general al comunităţii de informaţii a transmis o scrisoare legiuitorilor în care prezintă concluziile unei analize recente desfăşurate de mai multe agenţii de informaţii. Emailurile secrete transmise de pe adresa personală a Secretarului de Stat  Hillary Clinton includ mesaje cu informaţii provenite din ”programe cu acces special (SAP)” şi care sunt mult mai sensibile decât informaţiile clasificate drept ”strict secret”.

McCullough a concluzionat anterior, pe baza unei mostre de emailuri obţinute de pe adresa lui Clinton, că cel puţin 2 dintre emailurile sale conţineau informaţii secrete în momentul în care au fost trimise sau primite. Totuşi, Clinton a insistat că nu a trimis şi nu a primit niciodată informaţii secrete pe emailul personal. Declaraţiile lui McCullough au loc în contextul în care Hillary Clinton, candidat prezidenţial democrat, continuă să fie monitorizată şi investigată pentru folosirea adresei private de email în timp ce ocupa funcţia de secretar de stat.

Citeste si...
Vi-l mai amintiţi pe micuţul Kevin din "Singur acasă"?! Uite cum arată acum!

Accesul la informaţii SAP este restricţionat la un număr foarte limitat de persoane datorită nivelului ridicat de confidenţialitate. Conform Ordinului Executiv 13526, pe care preşedintele Barack Obama l-a transformat în lege în decembrie 2009, un program cu acces special ar trebui creat doar atunci când ”vulnerabilitatea, sau ameninţarea la adresa informaţiilor este excepţională” şi în condiţiile în care ”criteriile normale pentru determinarea eligibilităţii pentru solicitarea accesului la informaţii secrete de la acelaşi nivel sunt considerate a fi insuficiente pentru a proteja informaţia în faţa unei dezvăluiri neautorizate”, spun cei de la unimedia.